Mignon-kakku


Jos pääsiäiseltä jäi yli Mignon-munia, niin ne voi käyttää tähän suussasulavaan kakkuun, jota itse leivoin pääsiäiseksi. Kakkupohjan päällä on Mignon-munista, kermavaahdosta ja liivatteesta tehty ihana mousse. Kakku on helppo tehdä, kunhan vaan varaa muutaman tunnin hyytymisaikaa.

Pohja
2 kananmunaa
1 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja 
1 rkl kaakaojauhetta
½ tl leivinjauhetta
Vaahdota kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita vehnäjauhot, kaakao- ja leivinjauhe keskenään. Siivilöi muna-sokerivaahtoon. Sekoita varovasti, älä hämmennä liikaa. Kaada voideltuun irtopohjavuokaan. Paista 200 C asteessa n. 20-25 minuuttia. Anna kakkupohjan jäähtyä rauhassa.

Täytteeksi ja kostukkeeksi
½ dl maitoa
1,5 dl aprikoosihilloa tai -marmeladia
Kostuta kakku maidolla, levitä maitoa tasaisesti lusikalla kakkupohjan päälle. Levitä aprikoosihillo/-marmeladi päälle tasaisesti, reunoihin asti.

Mignon-mousse
3 Mignon-munaa
1,5 dl kuohukermaa
3 liivatelehteä
0,5 dl vettä
Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä. Kuori Mignon-munat ja sulata ne vesihauteessa tai mikroaaltouunissa. Sulata liotetut liivatelehdet tilkkaan kiehuvaa vettä. Sekoita liivate-vesiliuos suklaan Mignon-massaan. Vaahdota kerma vaahdoksi ja nostele varovasti Mignon-massan joukkoon. Sekoita tasaiseksi. Kaada irtopohjavuokaan aprikoosihillolla/-marmeladilla vuoratun kakkupohjan päälle. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään 3 h, mielellään vaikka yön yli. 
Koristele pääsiäistipusilla, pursotetulla kermavaahdolla tai muulla sopivalla ja hauskalla tavalla. 


(Julkaistu vanhassa blogissani 10.5.2011)

Kommentit

  1. Taas jotain oikein herkullista! Minäkin aion siirtää vanhasta blogista kuvia uuteen, on muuten aika orpo olo.

    VastaaPoista
  2. Joo, yritän saada tänne mahdollisimman paljon kirjoituksia vanhasta siirrettyä, ettei olisi niin orpo olo. :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit