keskiviikko 2. marraskuuta 2016

Pähkinäinen raakasuklaa


Ensilumi satoi maahan ja keittössä lähti joulukonvehteja valmistumaan. Ehkä niin. Tai sitten halusin ihan muuten vaan olla hiukan kokeellinen. Tein nimittäin elämäni ensimmäistä kertaa raakasuklaata. Sain ystäviltäni lahjaksi raakasuklaan valmistuspaketin, josta löytyi kaikki tarvittava. 

Mitä raakasuklaa sitten on? Yksinkertaistettuna, se on suklaata, jota ei missään vaiheessa valmistamista kuumenneta. Näin kaikki ravintoarvot säilyvät ja ilmeisesti raakasuklaa onkin aikamoinen ravintopommi. Lisää tietoa vaikka tuolta ja tuolta

Tein 12 konvehtia, eli käytin puolikkaan pakkauksen aineista. Hiukan tietysti soveltaen.

20 g mantelirouhetta
½ dl hasselpähkinärouhetta
n. ½ dl kylmäpuristettua kookosöljyä
130 g raakasuklaajauhetta (sisältää lucumaa, raakakaakaota, raaka-kaakaovoita, carobjauhetta, kookoksen kukintanektarijauhetta, himalajan ruususuolaa)
29 g agavesiirappia (voit korvata hunajalla)
pieni hyppysellinen hyvää sormisuolaa


Paahda manteli- ja hasselpähkinärouhe pannulla. Anna jäähtyä. 


Laita kookosöljy kulhoon ja lämmitä sitä vesihauteessa, jonka vesi on lämmintä, ei kuumaa. Öljy on kiinteää, mutta sulaa pehmeäksi nopeasti.


Sekoita joukkoon siirappi, jauheet, manteli- ja pähkinärouheet sekä ripaus suolaa.


Nostele lusikalla pieniin annosvuokiin tai levitä konvehtimuottiin.


Laita suklaat jääkaappiin jähmettymään.


Irrota suklaat varovasti vuoasta. 


Häkellyttävän kaunis ja sileä lopputulos! Sekä luonnollisesti tietenkin maukas ja tässä tapuksessa myös terveellinen. :) 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti