Kylmäsavuporokeitto


Helppo, mutta hieman fiinimpi arkikeitto. Se oli maanantaisen kokkailuni lopputulos. Kauppaan mennessä mielessä oli vielä jotain ihan muuta. Luulin meneväni ostamaan kavereita jääkaapissa olevalle parsakaalille. Jotain vihanneksia,  joista saisi keittoa, ajattelin. No, juureksia lähti kyllä matkaan ihan hyvin, mutta suunnitelma muuttui sitten juustohyllyllä, kun silmääni osui savuporonmakuinen tuorejuusto. Siitä se idea sitten lähti. Tulikin juurespohjainen savuporokeitto. Ja hyvä sellainen! Helppo, kuten todettua, ja myös pientä ekstraa tuon savuporon muodossa. Ei ole ihan arkiherkku ainakaan minulle. Se parsakaali etsii yhä oikeaa reseptiään, mutta tässä kuitenkin teille nopea keittovinkki arkeen.

3 perunaa (n. 300 g)
n. 200 g palsternakkaa
1 keskikokoinen porkkana
1 iso sipuli
tilkka rypsiöljyä
3-4 dl vettä
2 tl luomukasvisliemijauhetta
suolaa, mustapippuria
100 g savuporotuorejuustoa
100 g kylmäsavuporoleikkelettä
tuoretta persiljaa

Kuori ja pilko juurekset pieneksi. Kuori sipuli ja leikkaa se pieneksi. Kuullota sipulisilppu kattilassa, pienessä tilkassa öljyä. Lisää juurekset, vesi, kasvisliemijauhe ja hieman suolaa. Keitä juurekset kypsiksi. Ota keitinliemi talteen. Soseuta juurekset sauvasekoittimella. Lisää ja sekoita vesi. Lisää tuorejuusto. Sekoita hyvin niin, että juusto sulaa. Maista ja mausta suolalla ja mustapippurirouheella. Pilko joukkon kylmäsavuporoleikkele pieneksi ja sekoita keittoon. Koristele persiljalla. 

Kommentit

  1. Olen syönyt vain marketistä ostettuja mikro ateria porokeittoja ja ne olivat hyviä. Varmasti itse tehty keitto on 100% parempi :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit