Pähkinöillä ja vuohenjuustolla maustettu punajuurisosekeitto


Olen aikaisemminkin tehnyt punajuurisosekeittoa, josta olen tänne kirjoittanut,  mutta tässä taas hieman erilainen versio. Punajuuret ovat kerrassaan mainio juures ja niitä jäi kaappiin viime viikonlopulta. Silloin tehtiin blinejä, ja olin varannut hieman liikaa erilaisia täytteitä kaappiin. Päädyimme lopulta kolmeen blinitäytteeseen, joten punajuuret jäivät kaappiin odottamaan vuoroaan. Ja niistä tuli sitten herkullinen keitto, tällaisella ohjeella:

1 sipuli
rypsiöljyä
1 tl hunajaa
460 g punajuuria
0,6 - 0,7 l vettä
1 - 2 tl kasvisliemijauhetta
suolaa ja mustapippuria maun mukaan 
200 g vuohenjuustoa, sellaista pötkömäistä
1 rkl maustamatonta tuorejuustoa
½ dl hasselpähkinärouhetta

Kuori punasipulit ja pilko hieman pienemmäksi, niin ne kypsyvät nopeammin. Raa'at punajuuret värjäävät kädet kiitettävän hyvin, joten suosittelen muovihanskoja käsiin ja leikkuulaudan suojaamista esim. leivinpaperilla. Kuori sipuli ja pilko se pieneksi. 

Kuullota sipulia hetki kattilassa, öljytilkassa. Lisää hunaja, mikä tuo sipuliin makeutta. Lisää punajuurilohkot ja pyöräytä hetki. Lisää vesi ja kasvisliemijauhe. Keitä, kunnes punajuuret ovat kypsiä. Paahda samalla hasselpähkinärouhe kuivalla teflonpannulla. Varo, ettei pähkinärouhe kuitenkaan pala. 

Soseuta keitto sauvasekoittimella. Kuori vuohenjuustosta kovat reunat pois. Lisää puolet juustosta keittoon pieninä palasina sekä tuorejuusto, ja soseuta hyvin. Maista, lisää mustapippuria ja tarvittaessa suolaa maun mukaan. 

Annostele keittolautasille ja lisää niihin viipale tai pari vuohenjuustoa. Ripottele päälle reilusti pähkinärouhetta ja nauti!

Kommentit

  1. Vaikuttaa herkulliselta. Blogissani on neulekirjan arvonta. Jos kiinnostaa käy kurkkaamassa!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit