Jauhelihapastapata

 
 
Improvisoinniksi taas meni! Sehän toki sopii minulle. :) Piti tehdä jotain jauheliha-kasvispaistosta, mutta jotenkin sinne pataan päätyi myös aika paljon tomaattimurskaa, pastaa ynnä muuta. Eli tulos oli pata. Mutta aivan erinomainen sellainen, ja ihan arki-iltana valmistui, joten ei kovin vaikeaa. Padasta riittää neljälle, ja tällaisia aineksia sinne päätyi:
 
1 punainen paprika
1 valkosipulinkynsi
1 sipuli
tuoreita tomaatteja, yhdestä muutamaan (riippuen, paljonko sattuu olemaan)
400 g naudan jauhelihaa
3 dl täysjyväpastaa
500 g tomaattimurskaa
1 dl punaviiniä
2 dl vettä
1 rkl hunajaa
1 tl kuivattua basilikaa
1 tl kuivattua oreganoa
½ tl chilimausteseosta
suolaa ja mustapippuria maun mukaan
oliiviöljyä
parmesania ja tuoretta basilikaa päälle
 
Halkaise paprika ja poista siemenet. Pilko tai suikaloi sopivaksi. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi. Lohko tomaatit. Ruskista jauheliha kattilassa/kasarissa, tilkassa oliiviöljyä. Lisää joukkoon sipulit ja paprika, anna kuullottua hetki. Lisää kattilaan tomaatit, tomaattimurska, punaviini ja vesi, sekä pasta. Lisää hunaja ja kaikki mausteet samalla. Anna kypsyä hiljalleen poreillen, kunnes pasta on kypsynyt.
 
Annostele kulhoihin ja ripottele päälle kosolti raastettua parmesania sekä tuoretta basilikaa.

 


Kommentit

Suositut tekstit