Nokkosletut ja lohitäyte


Letut kuuluvat kesään ihan olennaisesti! Yleensä mökillä muurinpohjapannulla,  mutta tiukan päivän jälkeen myös kotikeittiössä lohduntuojana. Tällä kertaa pannulla paistui suolaisia nokkoslettuja. Nokkostahan voisi poimia luonnosta juuri nyt alkukesästä, mutta minä käytin kaapista löytynyttä kuivattua nokkosta, josta olen aikaisemmin tehnyt mm. sämpylöitä. Nokkonenhan on varsinainen pommi vitamiineja, rautaa ja muita tärkeitä aineita. Arki-illan ohje kahdelle:

3 dl maitoa
1 kananmuna
1 dl vehnäjauhoja
3/4 dl ohrajauhoja
4 rkl kuivattua nokkosta
½ tl suolaa

Sekoita taikinan ainekset ja anna jauhojen turvota n. 30 min. 


Paista letut kuumalla valurautapannulla tai ulkona muurinpohjapannulla, voissa tai rypsiöljyssä, maun mukaan.


Tarjoile yksinkertaisen lohitäytteen kanssa.

3 dl kypsää lohtaa (myös savulohi käy)
2 - 3  rkl lohi-piparjuurituorejuustoa
2 rkl tuoretta persiljaa
1 tl tuoretta tilliä tai 1,5 tl kuivattua tilliä
3 kevätsipulinvartta silputtuna
1 tl sitruunamehua
mustapippuria ja suolaa maun mukaan 

Sekoita täytteen ainekset tasaiseksi massaksi. Maistele ja lisää tarvittaessa yrttejä, sitruunamehua tai mausteita. Levitä letuille ja ripottele päälle halutessasi myös revittyä jääsalaattia. 


Kommentit

Suositut tekstit