tiistai 2. syyskuuta 2014

Salvialihapullat, uunikasvikset ja halloumia


Syyskesän satoa pukkaa nyt urakalla! Sain ihanan salviakimpun ja kasoittain omenoita eri suunnista. Suunnitellessani, mihin käyttäisin niitä, ajatukset alkoivat kulkea rataa "salvia ja possu sopivat yhteen ja possu ja omenat sopivat yhteen..." Ensin mietteissä liikkui salvialla maustettuja kyljyksiä, mutta lopulta päädyin salvialla maustettuihin sika-nautajauhelihapohjaisiin lihapulliin. Niiden kaveriksi käteviä uunikasviksia halloumin kera. Aterian valmistaminen kannattaa aloittaa uunikasviksista. Ohje on neljälle:

Salvialihapullat

600 g sika-nautajauhelihaa
3 kananmunaa
½ - 3/4 dl korppujauhoja
½ dl ruokakermaa
2 tl sinappia
2 - 3 hapahkoa omenaa, raastettuna
1 dl silputtua tuoretta salviaa
suolaa
mustapippuria

Sekoita ainekset tasaiseksi massaksi ja anna korppujauhojen turvota hetki.


Pyörittele taikinasta haluamasi kokoisia lihapullia. 


Ja paista ne öljytilkassa.


Uunikasvikset ja halloumi

2 - 3 paprikaa
1 iso tai 2 pientä kesäkurpitsaa
2 sipulia
2 kynttä valkosipulia
suolaa
mustapippuria
kuivattua timjamia
kylmäpuristettua luomurypsiöljyä
halloumia viipaloituna

Paloittele paprikat ja poista siemenet. Pilko tai suikaloi sopiviksi paloiksi. Pilko kesäkurpitsa pieniksi kuutioiksi. Kuori ja lohko sipuli. Kuori ja viipaloi valkosipuli. Sekoita keskenään uunivuoassa tai -pellillä. Mausta suolalla, pippurilla ja timjamilla. Pirskottele päälle rypsiöljyä ja kääntele niin, että öljy ja mausteet sekoittuvat kasviksiin. Paista 200 C asteessa n. 30 minuuttia.


Kun kasvikset ovat kypsyneet, paista lopuksi halloumiviipaleita paistinpannulla niiden päälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti