Salvialihapullat, uunikasvikset ja halloumia
Syyskesän satoa pukkaa nyt urakalla! Sain ihanan salviakimpun ja kasoittain omenoita eri suunnista. Suunnitellessani, mihin käyttäisin niitä, ajatukset alkoivat kulkea rataa "salvia ja possu sopivat yhteen ja possu ja omenat sopivat yhteen..." Ensin mietteissä liikkui salvialla maustettuja kyljyksiä, mutta lopulta päädyin salvialla maustettuihin sika-nautajauhelihapohjaisiin lihapulliin. Niiden kaveriksi käteviä uunikasviksia halloumin kera. Aterian valmistaminen kannattaa aloittaa uunikasviksista. Ohje on neljälle:
Salvialihapullat
600
g sika-nautajauhelihaa
3
kananmunaa
½
- 3/4 dl korppujauhoja
½
dl ruokakermaa
2
tl sinappia
2
- 3 hapahkoa omenaa, raastettuna
1
dl silputtua tuoretta salviaa
suolaa
mustapippuria
Sekoita
ainekset tasaiseksi massaksi ja anna korppujauhojen turvota hetki.
Pyörittele
taikinasta haluamasi kokoisia lihapullia.
Ja
paista ne öljytilkassa.
Uunikasvikset
ja halloumi
2
- 3 paprikaa
1
iso tai 2 pientä kesäkurpitsaa
2
sipulia
2
kynttä valkosipulia
suolaa
mustapippuria
kuivattua
timjamia
kylmäpuristettua
luomurypsiöljyä
halloumia
viipaloituna
Paloittele
paprikat ja poista siemenet. Pilko tai suikaloi sopiviksi paloiksi.
Pilko kesäkurpitsa pieniksi kuutioiksi. Kuori ja lohko sipuli. Kuori
ja viipaloi valkosipuli. Sekoita keskenään uunivuoassa tai
-pellillä. Mausta suolalla, pippurilla ja timjamilla. Pirskottele
päälle rypsiöljyä ja kääntele niin, että öljy ja mausteet
sekoittuvat kasviksiin. Paista 200 C asteessa n. 30 minuuttia.
Kun
kasvikset ovat kypsyneet, paista lopuksi halloumiviipaleita
paistinpannulla niiden päälle.
Kommentit
Lähetä kommentti