Baileys-mutakakku


Isänpäivälounaan jälkkäriksi leivoin Baileys-liköörillä maustettua mutakakkua. Mutakakkuhan on itsessään superhyvää, etenkin pikkuisen lämpöisenä, hyvän vaniljajäätelön kanssa. Baileys-terästys sopi siihen todella hyvin, kuten heti uskoinkin löytäessäni reseptin Liemessä-blogista.

100 g voita tai margariinia
200 g taloussuklaata
1,5 dl sokeria (valkoista tai ruokosokeria)
4 kananmunaa
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhette
1 dl Baileys-likööriä
tomusokeria koristeluun

Sulata voi ja suklaa erikseen. Voit käyttää mikroa tai kattilaa, tapojesi mukaan. Sulattaessa suklaata mikrossa kannattaa mikron voimakkuus kuitenkin säätää puoliteholle ja sulattaa pieni hetki kerrallaan, välillä sekoittaen.

Sekoita sokeri ja yksi muna kerrallaan hyvin sähkövatkaimella vaahdottaen. Seoksesta tulisi tulla kuohkeaa.


Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään. Lisää jauhoseos, sulatetut rasva ja suklaa sekä Baileys muna-sokerivaahtoon. Sekoita tasaiseksi.



Vuoraa irtopohjainen kakkuvuoka huolellisesi leivinpaperilla. Kaada taikina vuokaan. Paista 175 C asteessa n. (20 - )25 minuuttia. Mutakakku saa jäädä hyvinkin kosteaksi sisältä, mutta jotakuinkin koossa se voisi kuitenkin pysyä. Itse paistoin vain 20 minuuttia ja minun uunillani sisus jäi vielä erittäin valuvaksi. Tuli oikeastaan yksi iso fondant. :) Herkullista se oli silti, mutta ehkä muutama minuutti lisää paistoaikaa olisi tuonut juuri täydellisen koostumuksen. 

Siivilöi päälle tomusokeria ja tarjoa hyvän vaniljajäätelön kanssa.

 

Kommentit

Suositut tekstit