torstai 12. marraskuuta 2015

Valkoinen pizza eli pizza bianca


Jo pitkään kokkailulistallani on ollut valkoisen pizzan tekeminen. Tykkään (hyvästä) pizzasta ihan hurjasti, sellaisesta rapeapohjaisesta, jossa on yksinkertaiset ja hyvät täytteet. Kuten esim. kunnollinen margarita-pizza. Vaikka rakastankin mozzarellajuustoa ja tomaattia, suhtauduin silti mielenkiinnolla tomaatittomaan ja juustottomaan pizzaan. Hyvä perusohje löytyi soppa365-sivustolta, jossa sitä mainostettiin parhaaksi pizzaksi ikinä. Paljon lupaava lähtökohta!

Pohja

1 dl vettä
½ tl suolaa
1 tl kuivattua salviaa
2,5 dl vehnäjauhoja
½ tl kuivahiivaa
2 rkl oliiviöljyä

Mausta lämmin vesi suolalla ja salvialla. Lisää jauhot ja niihin sekoitettu kuivahiiva. Alusta joko koneella tai käsin elastiseksi ja sitkeäksi taikinaksi. Lisää oliiviöljy ja vaivaa tasaiseksi. Anna kohota peitettynä, lämpimässä paikassa n. 30 - 40 min. 


Kauli pizza pellille leivinpaperille, mahdollisimman pyöreäksi tietenkin. ;)


Painele pohjaan reikiä haarukalla ja esipaista sitä n. 10 minuuttia 225 C asteessa.

Valmista sillä aikaa kastike täytteeseen. Sekoita keskenään:

150 g ranskankermaa
1/4 sitruunan raastettu kuori
1 tl sitruunamehua
suolaa
mustapippuria



Levitä täyte esipaistetulle pizzapohjalle. 


Paista pohjaa täytteen kanssa n. 3 minuuttia. Lisää sen jälkeen monta viipaletta parmankinkkua:


Paista uunissa vielä noin minuutin, parin ajan. Voit ripotella päälle vielä tuoretta salviaa, jos haluat.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti