torstai 3. joulukuuta 2015

Ruisnapit mäti- ja graavilohitäytteillä


Vietettiin viime viikonloppuna läheisten kanssa kotipikkujouluja. Pöytä notkui nyyttikestien tarjoomuksista, oli mm. omenapiirakkaa, sienipiirakkaa, juustoja, salaattia, taateleita, macaroneja sekä näitä herkullisia täytettyjä ruisnappeja! Kerrassaan mainio ja mitä yksinkertaisin tarjottava niin seisovaan pöytään kuin alkupalaksikin. Juuri sopiva suupalanen. :) Täytteitä voi varioida mielin määrin, meillä pöytään päätyi nappeja mätitäytteellä ja graavilohitäytteellä. 

1 pss (200 g) ruisnappeja (kuivattuja pieniä ruisleipäsiä, löytyy sieltä näkkileivän ja hapankorppujen välistä)
150 - 200 g ranskankermaa 
50 - 100 g kylmäsavulohenmakuista tuorejuustoa
3 tl sitruunamehua
1 pieni tai ½ isoa punasipulia
50 g muikunmätiä
50 g graavi- tai kylmäsavulohta
tuoretta tilliä
suolaa
mustapippuria

Kuori ja pilko sipuli. Sekoita keskenään ranskankerma ja tuorejuusto. Mausta sitruunamehulla, suolalla ja pippurilla. Sekoita.

Asettele ruisnapit lautaselle tai tarjottimelle. Lusikoi kunkin päälle ranskankermaseosta. Ripottele sitten päälle hieman silputtua punasipulia.


Laita päällimmäiseksi nokare mätiä tai lohta. Koristele tuoreella tillillä.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti