Naudan ulkofilepihvi ja munakoisopaistos


Oi, mitä ihania herkkuja viikonloppuna! Joka päivälle jotain ihanaa. Perjantain rentoutumisen kruunasi mehukas naudan ulkofilepihvi sekä ihan paras munakoiso-fetapaistos. Hyvin samanhenkinen kuin syksyllä tekemäni kesäkurpitsapaistos, mutta minkäs sille voi kun on kyse lempiruoista. Niihin ei kyllästy. ;) Kun pistetään yhteen lempiyrttini lehtipersilja, suolainen juusto, maukas munakoiso ja arvokkaat pinjansiemenet, niin eihän siinä muuta voi kuin liidellä ruokataivaissa. Helppoakin tietysti, kunhan varaat hetken munakoisojen "itkettämiseen" ja otat pihvit huoneenlämpöön puolisen tuntia ennen paistamista. Sanomattakin on selvää, että munakoisopaistos toimii kasvisruokana ihan sellaisenaan.

Ohje kahdelle.

Munakoisopaistos

1 pieni tai ½ isoa munakoisoa
1 pieni sipuli
1 valkosipulinkynsi tai 1 tl paahdettuja, kuivattuja valkosipulilastuja
suolaa ja mustapippuria
oliiviöljyä
reilusti lehtipersiljaa
reilusti hyvää fetajuustoa (1 dl)

Pese munakoiso ja viipaloi se noin sentin paksuisiksi viipaleiksi. "Itketä" sitä ripottelemalla suolaa viipaleiden päälle ja antamalla niiden levätä noin 20-30 min. Pyyhi itkut talouspaperilla pois. Pilko sitten munakoiso kuutioiksi ja kuullota pannulla tilkassa oliiviöljyä. 
Kuori ja pilko sipuli joukkoon.


Kuori ja pilko myös valkosipulinkynsi pieneksi. Itse käytin tällä kertaa lahjaksi saamiani valkosipulilastuja. Käteviä heittää paistoksiin ja kastikkeisiin sellaisenaan tai hieman morttelissa rouhittuna.


Paahda pinjansiemenet ja siirrä ne syrjään odottamaan. Mausta munakoisopaistos mustapippurilla ja pienellä määrällä suolaa. Varo kuitenkin käyttämästä liikaa suolaa, koska feta tulee vielä lisäämään herkun suolaisuutta. 


Anna paistoksen muhia hiljalleen sillä aikaa, kun valmistat pihvit

naudan marmoroitua ulkofileetä 
suolaa
mustapippuria
oliiviöljyä
voita

Mausta huoneenlämpöiset pihvit mustapippurilla. 


Kuumenna öljy ja voi valurautapannussa. Paista pihvejä 1-3 minuuttia molemmilta puolilta, riippuen halutusta paistokypsyydestä. Ota ne sitten pois pannulta ja suolaa molemmin puolin. Tykkään tosiaan suolata pihvit vasta tässä vaiheessa, etteivät ne menetä nestettään pannulle liikaa. Kääri pihvit folioon ja anna vetäytyä ja jälkikypsyä vielä hetki. 


Pilko sitten feta...



... ja lehtipersilja ja lisää ne pinjansiemenien kanssa liedeltä pois otetun paistoksen joukkoon. 
 

Pyöräytä sekaisin ja asettele tarjolle pihvin viereen. 


Oi nam!



P.S. Mitä mieltä muuten oikeastaan olette tuosta munakoison "itkettämisestä"? Olen aina tehnyt niin, mutta toisaalta lukenut myös jostain, että nykyään lajikkeet olisivat enimmäkseen sellaisia, jotka eivät kovin karvaita olekaan, eli "itkettäminen" ei olisi tarpeen. Onkohan näin? 


Kommentit

Suositut tekstit