Hernesosekeitto ja pestoa


Hernekeitto on meillä Suomessa perinteisesti kaikkien tuntemaa torstairuokaa: tuhtia, kuivista herneistä keitettyä, sopivilla sattumilla höystettyä paksua keittoa. Oikein hyvää. Mutta kyllä herneistä saa toisenkinlaista keittoa: nimittäin raikasta sosekeittoa. Vieläpä äärettömän edullista ja helppotekoista, eli täydellistä arkiruokaa. Tehty "juuri oikeaan aikaan pakastetuista" herneistä. Pohjaresepti on Nigella Lawsonin "Nigella Express" -kirjasta (Chatto & Windus 2009) varioitu.


Keitto kahdelle:

400 g pakasteherneitä 
2 pientä tai 1 iso keltasipuli
oliiviöljyä
8 dl vettä
2 rkl kasvisliemijauhetta
hyppysellinen valkopippuria

2 rkl pestoa (mieluiten tuorepestoa, jos mahdollista)
2 rkl vettä

Kuori ja pilko sipuli.


Kuullota sipulit kattilassa. Lisää jäiset herneet.


Pyörittele hetki herneitä sipulien joukossa ja lisää sitten vesi. Mausta kasvisliemijauheella ja valkopippurilla. Suolaa ei todennäköisesti tarvitse erikseen lisätä, koska kasvisliemijauheessa sitä on ja myös pesto on suolaista. 


Keitä keittoa 5-10 minuuttia, kunnes herneet ovat pehmeitä. Soseuta keitto sauvasekoittimella.

Sekoita pesto ja vesi keskenään niin, että seoksesta tulee juoksevaa pestokastiketta. 


Annostele keitto kulhoihin ja valuta pestokastiketta päälle. Syö hyvän leivän kanssa.



Kommentit

Suositut tekstit