Perunagnocchit


Jostain tyhjästä se iski. Himo tehdä ja syödä perunagnoccheja. En edes syö pastaa kovin paljon, mutta näitä nyt alkoi vaan tehdä mieli. Ja koska pidän tällaisia mielitekoja selvinä kehon viesteinä siitä, mitä se kaipaa, ryhdyin tuumasta toimeen. Kunnon perunagnocchit ovat ateria itsessään. Muistan aina, kun söin niitä Italiassa aikanaan, pelkän pesto genovesen kanssa. Taivaallista. Joten pestoa saivat nämäkin kaverikseen.

0,5 kg jauhoisia perunoita
1 tl suolaa
1 kananmuna
150 g karkeita vehnäjauhoja

Keitä perunat ja kuori ne.


Soseuta, tai oikeastaan hienonna ne perunasurvimella. Tai perunamyllyllä. Älä kuitenkaan käytä sauvasekoitinta tai muuta, koska tarkoitus ei ole tehdä liisteriä.


Lisää suola ja kananmuna sekä jauhot vähitellen.


Sekoita kevyesti tasaiseksi. Muotoile taikinasta pitkä tanko, läpimitaltaan n. 2 cm tai vähemmän. Tässä mittakaavaa tuo haarukka.


Leikkaa pötköstä n. 1-1,5 cm pituisia paloja. Muotoile ne hieman sukkulamaisiksi halutessasi. Tai käytä apuna teelusikan kuperaa puolta, kuten minä:


Keitä gnoccit osissa, kiehuvassa ja runsaasti suolatussa vedessä. Ne kypsyvät n. 3-4 minuutissa. Nousevat ensin pintaan ja sitten parisen minuuttia keittämistä. Maun mukaan tietysti, riippuen siitä, kuinka al denteksi gnocchit haluaa. 


Paahda pannulla pinjansiemeniä. Lisää keitetyt gnocchit ja aimo annos hyvää pestoa, itsetehtyä tai valmiina ostettua. 


Ripottele päälle raastettua, hyvää parmesanjuustoa ja nauti!


Kommentit

Suositut tekstit