Kidneypapu-vuohenjuustotäytteiset pasteijat ja lämmin parsakaali-omenasalaatti


Hyvää uutta vuotta! Joulun ja uuden vuoden juhlien ja loman jälkeen on palattu jälleen arkeen. Se ei tarkoita kuitenkaan huonoa, vaan hyvä arki on parasta aikaa elämässä. Sitä voi piristää monin tavoin ja tehdä siitä omanlaistaan juhlaa. Yksi tapa on tietenkin hyvä ruoka.

Vuoden ensimmäisenä arkisena tiistaina toteutin syksyllä aloittamaani keittokirjahaastetta. Tällä kertaa keittokirjahyllystä jäi käteen ruotsalaisen, TV:stäkin tutun, Tina Nordströmin kirja "Mat". Aikaisemmin olen tehnyt siitä tänne blogiin ainakin pekonilihapullia ja todella hyvää kermaista kaalimuhennosta. Lautaselle teki mieli kuitenkin tällä kertaa saada kasvisruokaa. Kirjassa oli yllättävän vähän täysin kasvisreseptejä, mistä ehkä huomaa sen olevan yli 10 vuotta vanha kirja. 

Nämä papupasteijat ja lämmin parsakaali-omenasalaatti kuitenkin löytyivät ja olivatkin muuten todella hyvä löytö. Tässä alkuperäinen kuva. 


Kirjan pasteijoihin meni sekä kidney- että mustapapuja, itse käytin vain kidneytä. Oma lisäni täytteeseen olivat raakakaakaonibsit, joita joulupukki toi. Sopivat hyvin! Toki pasteijoista tulee varmasti todella hyviä ilmankin. Ohjeesta tulee n. 10 pienehköä pasteijaa, 2-3:lle, nälästä riippuen.

Pasteijat

1 prk kidneypapuja (380 g / 230 g)
1 pieni salottisipuli
2 rkl raakakaakaonibsejä
75 g pehmeää vuohenjuustoa (esim. Chavroux)
4 rkl tuoretta persiljaa
suolaa, mustapippuria
n. 10 suikaletta filotaikinaa (n. 1/4 pkt)
1 kananmuna

Kuori sipuli ja pilko se pieneksi. Huuhtele pavut ja hienonna. Sekoita yhdessä kaakaonibsien kanssa. 


Lisää vuohenjuusto ja persilja. Mausta suolalla ja mustapippurilla.


Avaa filopaketti ja leikkaa siitä tarvitsemasi määrä taikinaa. Filotaikina kuivuu erittäin helposti, joten älä sulata sitä enempää. Voit halutessasi pitää sulatetun taikinan kostean liinan alla, ettei se kuivu. 

Nosta täytettä n. 1 rkl kokoinen nokare (tai enemmän) suikaleen päähän.



Taittele pasteijat kolmioiksi (tai rullaa haluamallasi tavalla). Riko kananmuna lasiin ja kiinnitä viimeinen reuna taikinaan sutimalla siihen kananmunaa. 


Paista n. 15 min. 200 C asteessa. Voit toki halutessasi myös uppopaistaa pasteijat, mutta itse en sellaista harrasta. Pelkään kuumaa öljyä liikaa. ;)


Lämmin parsakaali-omenasalaatti

1 parsakaali
1 omena
1 pieni salottisipuli
nokare voita tai margariinia
suolaa
mustapippuria

Pasteijoiden rinnalle sopii helpoista helpoin lämmin salaatti. Huuhtele parsakaali ja pilko sen kukinnot pienemmäksi. Sulata voi tai margariini pannulla ja lisää parsakaali. Halutessasi voit raastaa sen varrenkin mukaan. Paista keskilämmöllä vähän aikaa. 


Kuori ja pilko omena ja salottisipuli. Lisää pannulle. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Paista vielä vähän aikaa, kunnes parsakaali ja omena ovat toivotun kypsiä.


Vinaigrette

Annoksen viimeistelee sherry- tai punaviinietikasta tehty nopea vinaigrette.

1 rkl sherry- tai punaviinietikkaa
2 rkl oliiviöljyä
1 tl hunajaa tai esim. taatelisiirappia
suolaa
mustapippuria

Sekoita ainekset nopeasti ja pirskottele pasteijoiden ja salaatin päälle. 






Kommentit

Suositut tekstit