Naisen vihreä palmikkopusero


Kevättalven ihanin palmikkopusero on vihdoin myös täällä blogin puolella. Aloin tehdä tätä jo joulun jälkeen, lahjaneuleiden jälkeen. Minulla on tosi monta hyvää neuletakkia, mutta siistejä ja monessa tilanteessa toimivia villapuseroita ei oikeastaan kovin montaa. Näinpä lähdin tätä tekemään.

Malli on Moda-lehdestä 2/2014, nro 6. Se olisi ollut ihana lehden esimerkin mukaisesti myös oranssinpunaisena, mutta sen väristä lankaa en löytänyt. Väriä halusin kuitenkin ja tämä ihana ruohonvihreä sävy hurmasi minut. Myöhemmin kuulin, että se on peräti yksi tämän kevään muotiväreistä. Eli trendien harjoilla mennään, tottakai. ;-) Lanka on Schachenmayr Merino Extrafine 120 (100 % merinovilla, tiheys 22 s ja 30 krs = 10 cm, puikot 3-4)Pusero yltää sopivasti lantion yläosaan, mutta ei kuitenkaan ole tunikamittainen. Näin sille on hyvin käyttöä erilaisten housujen ja hameiden kanssa. 


Edessä ja takana menee kolme erilaista kuviota. Salmiakkikuvioinen pystyraita ja sen molemmin puolin kapempaa ja leveämpää palmikkoa. 


Kaunis yksityiskohta ovat raglan-hihat, jotka mielestäni tuovat kauniin naisellisen muodon neuleeseen. Palmikkokuvioihin asti ne eivät edessä tai takana yllä, vaan kapeneminen tapahtuu reunan raitaneuleen alueella. 


Hihojen keskellä menee kolmen palmikon kuvio, alapuoli on raitaneuletta. 


Hihansuihin vielä aika pitkä joustinneule. Tuo ryhdikkyyttä sekin. Hihat jäävät sopivasti hiukan ranteen yläpuolelle, joten rannekorut näkyvät kauniisti alta. Alkuperäisessä mallissa hihat olivat vieläkin lyhyemmät, mutta itse venytin niitä kostuttamalla neuleen. Kommentit

Suositut tekstit