Nopea tofu-paprikawokki



Yksi arjen nopea pelastaja taas kehitettynä! Valmistusaikaa 10-15 min., aineksia vähän. Tofu on aines, jota aion tänä vuonna opetella käyttämään monipuolisesti. Vatsani on herkkä useimmille palkokasveille, joten monet viime vuosinakin kehitetyt erinomaiset kasvisproteiinit täytyy valitettavasti jättää kaupan hyllylle, mutta tofua siedän hyvin.

Tofuhan on rakenteeltaan hyvin helppokäyttöistä ja sopii monenlaisiin ruokiin. Tässä pari täsmävinkkiä näin aloittelijan näkökulmasta:
- Aloita valmiiksi jonkin verran jo maustetusta tofusta
- Viipaloi ohueksi ja kuivaa palat kunnolla
- Paahda tofu ensin yksin kuivalla pinnoitetulla pannulla ennen muiden ainesten lisäämistä.

Yksinkertainen wokki kahdelle

1 makea suippopaprika
250 g (tomaatti-basilikamausteista) tofua
oliiviöljyä
(gluteenitonta) soijakastiketta
mustapippuria
lehtipersiljaa
2 pss (Mama's) riisinuudeleita

Viipaloi siis tofu ohueksi. Aseta viipaleet lautaselle parin talouspaperiarkin päälle. Laita päälle lisää talouspaperia ja toinen lautanen painoksi. Vaihda tarvittaessa vielä paperit, että saat tofusta ylimääräiset nesteet oikeasti pois. Paloittele kuutioiksi ja laita kuivalle pannulle paahtumaan.

Poista paprikasta siemenet ja suikaloi se. Kun tofukuutiot ovat sopivasti paahtuneet, lorauta pannulle tilkka oliiviöljyä ja lisää paprikasuikaleet. Keitä vaikka tässä välissä riisinuudelit pussin ohjeen mukaisesti. Mausta tofu ja paprika lorauksella soijakastiketta ja hyppysellisesllä mustapippuria. Valuta kypsyneet nuudelit ja lisää pannulle. Silppua päälle lehtipersiljaa ja pyöräytä kaikki kunnolla sekaisin.



Kommentit

Suositut tekstit