Arki-illan nopea raviolivuoka










Tilattu: nopea arkiruoka, italialaista makumaailmaa, kasvisversio
Ratkaisu: raviolivuoka tuorepastasta, uunissa paahdetut kasvikset, sopivasti yrttejä ja öljyä. 20-25 min.

Näillä (itse keksimilläni) määreillä kokkailin Espoon vierailulle tulleelle Kotopuolessa-ystävälleni lokakuisen arkiaterian. Kyseessä oli ensivierailu uudelleen remontoituun kotiin, joten puolet ruoasta oli tunnelmaa, kynttilöitä, jazzmusiikkia sekä pehmeitä valkoisen ja vaaleanpunaisen sävyjä. Raviolivuoalla ruokkii helposti neljäkin henkilöä ja se toimii lisukkeena vaikka mille.

n. 500 g valmiita tuorepastaravioleja (esim. pinaatti-ricotta)
2 punaista paprikaa
1 rasia kirsikkatomaatteja
1 punainen (mieto) chili, tulisempaa riittää puolikas
oliiviöljyä 
suolaa
mustapippuria
tuoretta basilikaa
parmesania

Poista paprikoista siemenet ja suikaloi paprikat sopiviksi paloiksi. Puolita kirsikkatomaatit.  Halkaise chili, poista siemenet ja pilko paloiksi. Levitä paprikat, tomaatit ja chili uunipellille. Ripottele päälle suolaa ja mustapippuria sekä runsaasti oliiviöljyä.

Paahda 225 C asteessa uunin yläosassa n. 10-15 min. Paprika saa saada vähän väriä.

Kiehauta raviolit suolatussa vedessä parin minuuutin ajan. Kaada vesi pois ja lisää raviolit uunivuokaan. Sekoita ne kasviksista ja öljystä muodostuvaan kastikkeeseen. Pirskauta tarvittaessa vielä hieman lisää öljyä. Paista uunissa muutama minuutti niin, että pasta on imenyt makua itseensä ja saanut hieman väriä.

Tarjoile suoraan vuoasta. Ripottele päälle kosolti tuoretta basilikaa ja raastettua parmesania.



Kommentit

  1. Kokonaisuus oli upeasti mietitty, juomat ja ruoka, kattaus ja musiikki. Keskustelu soljui illan lomassa ihanasti, naurua mutta syvällisempiäkin tuntoja käytiin läpi. On taito saada vieras tuntemaan itsensä näin tervetulleeksi 💕, ihan vain arjen keskellä.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit