Paistettu riisi eli fried rice



Paistettu riisi,  tuo yleisaasialainen pyttipannu! Helppo paikka piilottaa monenlaiset tähteet, valmistuu nopeasti ja on muokattavissa moniin makuihin.  Ja kuten lähteiseni tietävät, yksi harvoja ruokia, joihin esimerkiksi thaikeittiössä tartun. 

Riisin kaveriksi pannulle voi päätyä kanaa, katkarapuja, possua tai kuten  minun versiossani, kasviksia. Tärkein juttu on käyttää edellispäivänä keitettyä jämäriisiä, joka on saanut kunnolla viiletä ja levätä. Juuri keitettyä riisistä tämä ei vaan onnistu samalla lailla. Riisin on hyvä olla pitkäjyväistä. 

Ohje kahdelle

1 iso tai 2 pientä porkkanaa
1 paprika
100 g vihreitä papuja
n. 3 dl eilistä, kylmää riisiä
2 kananmunaa
1/2 tl massaman-currytahnaa
oliiviöljyä
voita
soijakastiketta 

Pilko porkkanat pieniksi kuutioiksi ja paprika sopiviksi suupaloiksi. Kuumenna öljy pannulla. Lisää ensin porkkanat ja hetken päästä paprikat ja pavut. Paistele rohkeasti, kasvikset saavat ottaa väriä. 

Tee paistoksen keskelle kolo, johon laitat nokareen voita. Anna sen kuumentua kunnolla ja lisää samalla siihen currytahna. Paista riisi maustetussa voissa. Sen koostumuksesta ja mausta tulee näin huikeasti parempaa kuin pelkällä öljyllä. 

Paistele riisi ja kasvikset sekaisin. Mausta soijakastikkeella. Tee jälleen kolo,  mihin rikot kananmunat. Paista ne kypsiksi. Sekoita ja tarjoile.







Kommentit

Suositut tekstit