Perhosmekko


Kevään ompeluinto on jatkunut syksyllä, joskin vähän rauhallisempaan tahtiin. Alkusyksyllä huomasin Kotiliesi käsityö -lehdessä useitakin kivoja mekon ohjeita. Koska etätyö jatkuu ja jatkuu, jatkuu myös toive saada nättejä kotimekkoja. Lehden ohjeen kaavoja muutin lyhentämällä helmaa ja pidentämällä hihoja. Polvimittainen pituus tuntui imartelevammalta ja 3/4 hihat taas syys- ja talvikauteen sopivammalta. 

Menitan kangasmyymälästä löysin tosi hauskan perhoskankaan, jossa oli vielä lempivärini keltainen pohjalla. Kangas oli paksuhkoa puuvillatrikoota. Alun perin mietin, että jos olisin tehnyt kuviollisen yläosan ja yksivärisen alaosan. Mietin, että kokonaisuus olisi silloin ehkä vähän hillitympi. Kangaskaupan myyjän kannustamana päätin kuitenkin tehdä mekon kokonaan perhoskuvioilla! More is more. :)

Mekosta tuli alun perin aivan liian väljä. Jouduin pienentämään sitä joka suunnasta. Taakse tuli pidemmälle alas jatkuvat ja syvemmät muotolaskokset ja rinnan kohdalle myös. Sivusaumoistakin sai ottaa vähän sisään. Lopputuloksesta tuli oikein kiva: istuu selästä hyvin, mutta on yhä mukavan väljä kokonaisuus. 

Kommentit

Suositut tekstit