Maapähkinävoi - pop corn -muffinsit
Ihanat pähkinäiset muffinsit ovat erinomainen välipalaherkku! Olen teinivuosista saakka rakastanut maapähkinävoita. Sen pehmeä koostumus ja voimakas maku on mainio kontrasti pop cornien rapeudelle. Taikinaan tulee kivasti potkua hiidenhillosta ja mehevyyttä porkkanasta. Ohjeesta tulee 12 muffinsia.
Taikina:
4 dl vehnäjauhoja
1 dl ruokosokeria
2 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
1/2 tl suolaa
70 g porkkanaraastetta
100 g voita tai margariinia
1/2 dl hiidenhilloa (tms. "paholaisen hilloa)
1 dl (kaura)maitoa
Kuorrutus:
2,5 dl konjakiksensa
1 - 1,5 dl maapähkinävoita
n. 3 dl pop corneja
Sekoita taikinan kuivat aineet. Lisää porkkanaraaste, hillo, maito ja sulatettu rasva. Sekoita ja annostele muffinsipellin voideltuihin vuokiin.
Paista 175 C asteessa, n. 20 minuuttia. Anna jäähtyä ennen kuorruttamista.
Vaahdota kinuskikerma. Sekoita kevyesti joukkoon maapähkinävoi. Pursota tai lusikoi muffinssien päälle. Ripottele pop cornit koristeeksi.
Onpas mielenkiintoinen resepti. Sisältää lempijuttijani. Voisiko paholaisenhillon sijaan käyttää jotain muuta vai mieluummin jättää pois..? Kun ei satu olemaan kaapissa.
VastaaPoistaPs. Kinuskikerma on ilm. automaattisesti muuttunut hassuksi sanaksi. Aattelin, että tuleekos tähän konjakkiakin..? Vieläpä 2,5 dl 😬