Gluteeniton leipäkakku



Kaikki hyvät ideat syntyvät puolivahingossa! Niin tämäkin leipäkakku tai -kranssi. 

Tein syntymäpäiväjuhlia varten gluteenitonta piirakkaa, sämpylätaikinasta. Ohjeena oli Semperin rouhea sämpylätaikina

Taikinaa jäi yli noin 4 dl ja siitä se idea sitten lähti. Voitelin kakkuvuoan ja levitin pohjalle joka puolelle n. ruokalusikallisen verran taikinaa. Suurin piirtein 2 dl. Sen päälle tuli emmentaljuustoraasetetta, kiehautettua parsakaalia ja kukkakaalia sekä sopivasti mausteita, kuten basilikaa. Myös yrttiöljy sopisi hyvin. Päälle lopputaikina, eli n. 2 dl. 

Leipäkakkua paistettiin 200 C noin 40 minuuttia,  kunnes pohja oli kunnolla kypsää ja pinta kauniin ruskea. 


Kommentit

Suositut tekstit