Gluteeniton leipäkakku
Kaikki hyvät ideat syntyvät puolivahingossa! Niin tämäkin leipäkakku tai -kranssi.
Tein syntymäpäiväjuhlia varten gluteenitonta piirakkaa, sämpylätaikinasta. Ohjeena oli Semperin rouhea sämpylätaikina.
Taikinaa jäi yli noin 4 dl ja siitä se idea sitten lähti. Voitelin kakkuvuoan ja levitin pohjalle joka puolelle n. ruokalusikallisen verran taikinaa. Suurin piirtein 2 dl. Sen päälle tuli emmentaljuustoraasetetta, kiehautettua parsakaalia ja kukkakaalia sekä sopivasti mausteita, kuten basilikaa. Myös yrttiöljy sopisi hyvin. Päälle lopputaikina, eli n. 2 dl.
Leipäkakkua paistettiin 200 C noin 40 minuuttia, kunnes pohja oli kunnolla kypsää ja pinta kauniin ruskea.
Kommentit
Lähetä kommentti