Suppilovahverokeitto


Suppilovahverokeitto on hyvä syksyinen arkiruoka ja miksei hienommankin illallisen alkuruoka. Sienet löytyivät viime viikonloppuna Espoon metsistä ja muut ainekset suoraan kaapista. Sipulien määrä on tässä vähäinen, mutta lisää toki enemmän, jos se sinulle niin maistuu. Sienten määrääkin voit vaihdella, se vaikuttaa niiden maun voimakkuuteen. 

300 g suppilovahveroita
1/2 sipuli
1 valkosipulinkynsi 
2 perunaa
2 dl (sipulinmakuista) kaurakermaa 
5 dl kasvislientä
rypsiöljyä
balsamiviinietikkaa

Päälle:
ranskankermaa
lehtipersiljaa

Puhdista sienet. Kuori ja pilko sipuli ja valkosipuli sekä perunat pienemmäksi.

Kuullota sipuleita kattilassa öljytilkassa. Lisää perunat ja jatka kuullottamista. 

Kaada joukkoon kasvisliemi ja lisää samalla sienet. Keitä, kunnes perunat ovat kypsyneet.

Lisää kaurakerma ja kiehauta. Soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi.

Maista ja pyöristä makua tarvittaessa. Itse lisäsin pienen tilkan balsamiviinietikkaa. 

Annostele lautasille ja asettele päälle nokare ranskankermaa ja silputtua lehtipersiljaa.






Kommentit

Suositut tekstit