Puuteriroosa pitsimekkoHuh heijaa! Enpä tiennyt mihin lähdin, kun ilmoittauduin työväenopiston viikonlopun mittaiselle ompelukurssille. Ajattelin heti, että siellä pitää tehdä jotain vaikeampaa kuin ne trikoo- ja puuvillamekot, joita olen tehnyt kotona. Ja kun toukokuulle oli tiedossa kahden pandemiavuoden jälkeen vihdoin juhlat, niin juhlamekkohan se ajatuksiin piirtyi. 

Malliksi valitsin Moda 4/2013 -lehdestä löytyneen pitsimekon. Melko kotelomaisessa mekossa oli kauttaaltaan vuorikangas ja pitsikangas, sekä ihan pikkuruiset pitsiset holkkihihat. Kangaskaupan palalaarista löysin pitkän pätkän puuteriroosaa pitsiä ja hyllystä samansävyistä vuorikangasta. 

Onneksi päätin tehdä tämän mekon siellä kurssilla! Sillä voin sanoa, että kotona tästä ei olisi tullut mitään. Esimerkiksi sivun piilovetoketjun ompelin moneen kertaan, ennen kuin tuli hyvä. Kokeneen opettajan kanssa myös levennettiin mekon kaavoja minun lantiolleni sopivaksi ja ratkottiin pitsistä yllätyksenä löytyneen tahran ongelmaa. Se ratkesi niin,  että leikkasin uuden etukappaleen eri kohdasta pitsipalaa ja ompelin siihen lopulta kotona käsin helmareunan. Lisäsin lopuksi mekkoon myös omasta päästäni vyön, kun se tuntui sellaista kaipaavan.

Mekosta tuli kuitenkin ajatukseni mukainen ja se toimi juhlissa erinomaisesti! Eli lisää juhlia ja käyttökertoja tälle pitsiunelmalle.Kommentit

Lähetä kommentti

Suositut tekstit