Runebergin kuppikakut




Runebergin torttu on aina ollut sellainen leivonnainen, josta en oikein tiedä, onko se mieleeni. Toisaalta vadelma ja manteli ovat ihania makuja, toisaalta torttu on usein niin ällömakea, etten oikein pysty siihen. 

Perinneruokaa prkl -blogin Mika on monena vuonna tehnyt todella kiinnostavia Runeberg-inspiroituneita leivonnaisia. Ehkä lähdenkin tähän suuntaan helmikuisen juhlan vietossa, päätin.  Nappasin hänen versioistaan kokeiluun Runebergin vuokatortun. Tein sen kuitenkin pieniksi kuppikakuiksi, jolloin noin 2/3 taikinasta oli riittävä määrä 12 kuppikakkuun.

Paistoin kuppiksia n. 15 min. 200 C asteisessa uunissa. Heti uunituoreina pursotin niiden sisään yhteensä 1/2 dl vadelmamarmeladia. Enemmänkin olisi voinut laittaa. Kostutin kakkuja hieman rommilla, kun punssia ei kaapissa ollut. 

Kun kakut olivat jäähtyneet, tein kuorrutteen. Sitä tein itse asiassa ihan täyden määrän, eipähän ainakaan jää liian vähän. Niiden lisäksi päälle paahdettuja mantelilastuja ja vadelmia.

Maukasta ja runollista Runebergin päivää kaikille! 


Kommentit

Suositut tekstit