Pitkä lehtikuvioinen neuletakki


Tässäpä on talven suuri neuletyöni, olkaa hyvät. Jo pitkään kaapistani oli puuttunut valkoinen, pidempi neuletakki villasta. Sellainen, jota olisi hyvä käyttää mekkojen kanssa esimerkiksi. 

Novitan Nalle tuntui sopivalta materiaalilta ja paksuudelta tarpeisiini nähden. Selaisin ohjeita ja päädyin kauniiseen lehtikuvioiseen neuletakkiin.

Ihastuin malliin, koska se oli minusta kivalla tavalla sekä kiinnostava että yksinkertainen. Eri pituuksiin ulottuvat lehtipalmikot tekevät kuviosta sopivalla tavalla epäsymmetrisen, mutta silti hallitun kokonaisuuden.

Puikoilla 3 tehdyn takin tekeminen oli kyllä aika työlästä. Minulla meni tässä vajaat kolme kuukautta, joululomalta maaliskuun loppupuolelle. Erityisen paljon päänvaivaa aiheutti ohjeen seuraaminen kuvio-osuudessa. Samanaikaisesti piti seurata kuviota, niiden pituuksien kaaviota ja ohjetta yleensä. Silmukoiden laskeminen muodostui haastavaksi kunnes tajusin, että lehtien välisilmukoita ei lasketa varsinaiseen silmukkamäärään.

Lopputulokseen olen tyytyväinen. Neule on hyvin väljä, taisi ehkä jopa hieman venähtää viimeistelyn kasteluvaiheessa. Uskon, että myös hieman oversize-versiona tälle tulee käyttöä paljon. 

Kommentit

Lähetä kommentti

Suositut tekstit