Virkattu palakuvioinen takki


Esittelyssä uusi,  iso ja ihana virkattu takki! Aloitin sen maaliskuussa ja ajattelin työn kestävän ainakin vuoden! Olen yleensä ollut aika hidas virkkaaja ja joskus sormetkin ovat siitä kipeytyneet. Mutta mitä vielä! Sormetkin pyörittivät lankaa koukulle kevyesti ja ehdin istua monet illat sohvalla virkkaamassa. Näin sain takin käyttöön jo täksi kesäksi. 

Ohje on Helena-niminen takki Novitan kevään 2022 lehdestä. Ihastuin tähän "boheemin taiteilijan univormuun" jo silloin. Se tehdään 7 veljestä langasta, minkä pelkäsin olevan liian paksua, mutta näin prässättynä viimeisteltynä ei kyllä ole ollenkaan huono. Otin väreiksi vaaleanpunaista Geishaa, laivastonsinistä, hiekkaa ja valkoista. Juuri minun värejä, kuten ystäväni sanoi. 

Virkkasin palat 3,5 koukulla, koska ohuemmilla niistä olisi ehkä tullut liian tiiviitä. Paloista tuli hieman ohjetta isompia, joten takista tuli pidempi kuin oletin ja kainalot roikkuvat aika matalalla. Mutta eipähän purista hartioista, vaikka miten treenaisi! Hihoista jätin yhden kerroksen lappuja pois, koska niistä olisi muuten tullut aivan liian pitkät. Virkkaaminen oli niin ihanaa, että pakko oli heti kehittää itselleen uusi virkkuuprojekti! Sen sijaan en jää kaipaamaan kaikkien noiden lappujen lankojen päättelyä. Huh, mikä homma! 

Vaan nyt on ihana kirmailla kesässä, samanaikaisesti viileä ja lämmittävä takki päällä. Ihanaa kesää, ystävät! 
Kommentit

  1. Onpa todella ihana kesätakki ja myös hyvin tosiinsa sointuvat värit .

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit