Virkatut ja neulotut villasukatTein viime kesänä pitkän paloista virkatun villatakin. Se oli oikea unelma väreiltään ja idealtaan. Valitettavasti malli oli kuitenkin vähän huono minulle. Takin yläosa muodostui aivan liian suureksi, jolloin sen kainalot roikkuivat lähes vyötärönkorkeudella. Muutenkin se tuntui kummalliselta päällä. 

Yritettyäni käyttää sitä muutaman kuukauden, päätin purkaa yläosan, ottaa siitä pois pari riviä ja muutenkin vähän muokata takia. Niin tein ja siitähän tuli kerrassaan ihana! 

Pois otettuja paloja jäi siis ylimääräisiä. Halusin toki käyttää ne johonkin. Idea niiden hyödyntämisestä villasukissa yli nopeasti. Kaksi palaa 7 veljestä -langasta 3,5 puikoilla neulottuna riitti erinomaisesti sukan varreksi. Yhdistin ne ja neuloin resorin päälle. 

Palojen alareunasta poimin silmukat ja tein normaaliin tapaan vähän lisää vartta ja kantapään. Yksi pala sopi mielestäni hyvin myös jalkapöydälle. Kiinnitin sen siihen kahden päällimmäisen puikon silmukoihin. Pohjan neuloin tasona, kunnes se ylsi palan pituuteen. Sitten yhdistin pohjan ja palan sekä poimin silmukat kärkeä varten. Muutama kavennus ja lopuksi Kitchener's stitch.

Tulipa söpöt sukat! Ja hyvin käyvät yksiin uudistetun takin kanssa. 


Kommentit

Suositut tekstit