Tattipasta


Syksy ja sienet! Metsään tekisi ihmisen mieli, pieniä sieniä poimimaan. Muut touhut ovat vieneet alkusyksyllä niin paljon aikaa, ettei pidempiä sienireissuja vielä ole ehtinyt tehdä. Viime viikolla pyörähdin yhtenä iltana kuitenkin Espoon saaristossa meritunnelmissa. Vaikka pääasiana oli meriluonto, niin pakostihan sitä silmä harhaili varvikossa ja puiden juurilla, tiukasti mahdollista saalista tarkkaillen. Ja muutama voitattihan siellä pilkisti, joten mukaan kotiin pääsivät. Tateista tein yksinkertaista ja nopeaa pastaa seuraavalla ohjeella

tagliatelle-pastaa
muutama (voi)tatti
2 salottisipulia
½-1 kynsi valkosipulia
rypsiöljyä
2 rkl Crème Bonjour kantarelli -tuorejuustoa
hieman pastan keitinvettä
suolaa, mustapippuria
parmesan-lastuja tai -

Kuori sipulit ja pilko pieneksi. Poista voitateista tahmainen pinta ja siisti sienet muutenkin. Pilko pieneksi. Kuullota sieniä ja sipuleita öljytilkassa, matalalla tämmöllä n. 15-20 minuuttia.
Keitä pasta. Lisää tuorejuusto ja tilkka pastan keitinvettä sieni-sipuliseoksen joukkoon. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Valuta pasta ja sekoita kastikkeen joukkoon. Raasta tai vuole joukkoon reilusti parmesania. 

Kommentit

Suositut tekstit