Timjamikanaa




Teki mieli hyvää itsetehtyä ruokaa, mutta en jaksanut alkaa pipertää mitään monivaiheista tai monimutkaista. Tällöin auttaa perusohje: ruoanlaitto ei ole vaikeaa, sen kun laitat palan lihaa uuniin, odotat ja se on siinä. Lihaa=lue lihaa, kanaa, kalaa, kasviksia tai mitä vain. Eli tällä kertaa kanankoipia.

Ostan aina maustamattomia kanankoipia, koska en pidä valmiista marinadien mausta. Keittiössäni kasvaa useampikin yrittipuska, joista tällä kertaa pääosaan pääsi timjami. Ohje 2-3 herkuttelijalle:

3 kanankoipea
4-5 rkl tuoretta timjamia
2-3 valkosipulinkynttä
2-3 rkl voita
suolaa
mustapippuria
oliiviöljyä

Silppua timjami. Kuori ja pilko valkosipulinkynnet. Sekoita timjami, valkosipuli, voi, suola ja pippuri keskenään. Ujuta puolet tästä mössöstä kanankoipien nahan alle, tasaisesti levittäen. Ripottele koipien pinnalle vielä suolaa, pippuria ja pieni loraus oliiviöljyä. Paista 200 C asteessa n. tunti. Käännä koipia välillä pari kertaa ja lisää noin puolessa välissä loput yrtti-voi-tahnasta päälle. 
Tarjoile kanaliemessä keitetyn riisin kera. 



(Julkaistu vanhassa blogissani 6.5.2012)

Kommentit

Suositut tekstit