Timjamikanaa
Ostan aina maustamattomia kanankoipia, koska en pidä valmiista marinadien mausta. Keittiössäni kasvaa useampikin yrittipuska, joista tällä kertaa pääosaan pääsi timjami. Ohje 2-3 herkuttelijalle:
3 kanankoipea
4-5 rkl tuoretta timjamia
2-3 valkosipulinkynttä
2-3 rkl voita
suolaa
mustapippuria
oliiviöljyä
Silppua timjami. Kuori ja pilko valkosipulinkynnet. Sekoita timjami, valkosipuli, voi, suola ja pippuri keskenään. Ujuta puolet tästä mössöstä kanankoipien nahan alle, tasaisesti levittäen. Ripottele koipien pinnalle vielä suolaa, pippuria ja pieni loraus oliiviöljyä. Paista 200 C asteessa n. tunti. Käännä koipia välillä pari kertaa ja lisää noin puolessa välissä loput yrtti-voi-tahnasta päälle.
Tarjoile kanaliemessä keitetyn riisin kera.
(Julkaistu vanhassa blogissani 6.5.2012)
Kommentit
Lähetä kommentti