Rucola-vuohenjuustopiirakka


Jääkaapin, tai oikeastaan pakastimen, ainekset puhuttelivat minua taasen ja tuloksena tällä kertaa kerrassaan mainio rucola-vuohenjuustopiirakka. Olin taannoin ostanut ison läjän rucolaa, koska suuren pakkauksen sai suhteessa hyvin paljon edullisemmalla kilohinnalla kuin pienen. Tuoreeltaan siitä tuli syötyä vain osa, joten loput pakastin. Voihan sitä yrttejä ja pinaattiakin pakastaa, niin miksei sitten rucolaakin. Kaveriksi rucolalle löytyi sitten vuohenjuustoa, muita juustoja ja sipulia. Näin syntyi erinomainen piirakka illanviettoon:

Pohja: 
225 g luomuvoita tai margariinia
2 dl sämpyläjauhoja
1 dl vehnäjauhoja
½ tl suolaa
3/4 dl vettä

Sekoita suola jauhoihin. Nypi joukkoon voi. Lisää vesi ja sekoita tasaiseksi palloksi. Anna vetäytyä jääkaapissa hetki.

Painele matalan piirakkavuoan pohjalla ja pistele hieman haarukalla. Esipaista pohjaa 200 C asteessa vajaat 10 min.

Täyte:
n. 4 dl rucolaa
sipuli
tilkka oliiviöljyä
2 kananmunaa
2 dl maitoa
4 dl mozzarella-emmentalraastetta
100 g vuohenjuustoa
½ tl kasvisliemijauhetta
mustapippuria ja suolaa maun mukaan

Kuori ja pilko sipuli pieneksi. Kuullota pannulla tilkassa oliiviöljyä, matalalla lämmöllä n. 10 min. 
Lisää joukkoon tuore (tai pakastimesta sulatettu) rucola. Kääntele vielä hetki. 

Sekoita kananmunat, maito, juustoraaste ja mausteet keskenään. Levitä sipuli-rucolaseos tasaisesti esipaistetulle piirakkapohjalle. Lisää muna-juusto-maito-seos tasaisesti päälle. Viipaloi lopuksi vuohenjuustosta kiekkoja ja asettele ne päällimmäiseksi.

Paista 200 C asteessa, kunnes täyte on hyytynyt ja pinta saanut kullanruskeaa väriä, n. 25 minuuttia.

Herkuttele piirakalla sellaisenaan, tai tarjoile parmankinkkuviipaleiden kera. Sopivathan rucola ja parmankinkku niin hyvin yhteen pizzassakin. :)



Kommentit

Suositut tekstit