Kalkkunasalaatti



Välipäivinä joko syödään jouluruokien jämiä tai laitetaan ruoaksi jotain kokonaan muuta. Tai molempia. Parhaissa ruoissa yhdistyvät sekä joulun jämät että muut inspiraation lähteet. Meillä syödään aina jouluaattona kalkkunaa, ei koskaan kinkkua. Tänä vuonna pöytään olikin päätynyt aika iso lintu, joten jämiä jäi aika paljon. Osa kalkkunasta päätyi siis tähän hieman waldorf-vaikutteitakin saaneeseen lämpimään salaattiin, joka sopii hyvin tarjottavaksi myös illanistujaisiin. Ohje kahdelle pääruoaksi, neljälle alkupalaksi.

1 punasipuli
½ d saksanpähkinöitä
3-4 dl kypsää kalkkunaa erikokoisina paloina
2 omenaa
4 rkl kermaa
jääsalaattia
muutama viipale parmesania
suolaa ja mustapippuria
tilkka oliiviöljyä ja nokare voita paistamiseen

Silppua sipuli pieneksi ja kuullota kasarissa oliiviöljytilkassa.




Lisää joukkoon kalkkunapalat ja kerma. Mausta suolalla ja pippurilla. Anna muhia hiljalleen matalalla lämmöllä.


Pilko saksanpähkinät pieneksi ja paahda toisella pannulla, ilman rasvaa. Siirrä syrjään.


Kuori ja viipaloi omenat. Paista pannulla voissa molemmin puolin, kunnes ne ovat pehmenneet sopivasti ja saaneet kullanruskean värin.




Kasaa salaatti annoslautasille. Laita pohjalle salaattia. Asettele omenat kauniisti reunoille ja kalkkuna keskelle. Ripottele päälle pähkinöitä ja parmesania. Nauti kynttilänvalossa. :)




Kommentit

Suositut tekstit