Mehevä sitruunakakku


Tänään oltiin perinteisellä äitienpäiväretkellä luonnossa, tällä kertaa merellisellä ulkoilualueella. Pientä tuulta ja pilvipoutaa, joutsenia, lokkeja, tiiroja, haahkoja, merimetsoja sekä yksi silkkiuikku. Retkellä tietysti paistettiin makkaraa nuotiolla, syötiin leipää, perunasalaattia, munia ynnä muuta. Termoskahvin oheen tein tämän mehevän sitruunakakun. 

Etsiskelin resepteistäni sopivaa kuiva- tai maustekakkua, joka olisi helppo ottaa mukaan. Eli monimutkaiset täytekakkuviritelmät ja -tortut eivät nyt olleet listalla. Sitruunakakun idea kai nousi mieleeni, kun ajattelin, että jotain raikasta. Avun toi lopulta pirkka.fi-sivusto, josta tämä löytyi. Eikä muuten ollutkaan yhtään kuivakakku tämä! Päin vastoin. Erittäin mehukas, erittäin sitruunainen, erittäin raikas. Ei tarvitse mitään kuorrutuksia päälleen. Suosittelen poikkeuksellisen lämpimästi!

200 g voita tai margariinia
2 dl hienoa sokeria
3 kananmunaa
3 dl erikoisvehnäjauhoja (karkeita)
2 tl raastettua sitruunankuorta
2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
2 sitruunan mehu (1,5 dl)
1 dl sokeria
korppujauhoja

Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka. Vaahdota voi ja 2 dl hienoa sokeria sähkövatkaimella. Lisää huoneenlämpöiset kananmunat yksi kerrallaan.


Sekoita jauhot, sitruunankuori, leivinjauhe ja vaniljasokeri keskenään. Lisää voi-sokeri-munaseokseen vähän kerrallaan. Sekoita taaiseksi.


Nostele taikinaa tasaisesti voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan. Paista 175 C asteessa n. 45 minuuttia.


Anna kakun jäähtyä hieman ja kumoa se. Pese ja kuivaa kakkuvuoka. Aseta kakku takaisin vuokaan.

Mittaa sitruunamehu ja 1 dl sokeria kattilaan. Kuumenna, kunnes sokeri on liuennut mehuun. 


Lusikoi sokerimehu tasaisesti kakun päälle. Mehua tulee aika paljon, mutta se juuri on kakun salaisuus, joten älä hämmenny. Voi mennä tovi, ennen kuin mehu on imeytynyt kakkuun. 


Peitä kakku ja anna sen maustua jääkaapissa yön yli. Jos haluat, voit välillä kääntää kakun "oikein päin". Näin mehu ja kosteus tasoittuu hieman. Kakun pinta jää tahmeahkoksi. 

Kumoa seuraavana päivänä tarjoiluvadille. Tai, jos nautit sen metsässä, kuten me, niin ota vuoassa mukaan...



... ja viipaloi suoraan servetin päälle. Herkkua! :)





Kommentit

Suositut tekstit