Salvia-juureskeitto



Sosekeitto muuntui keväiseksi kunnon nipullisella salviaa, josta on oikeastaan tullut yksi suosikkiyrttejäni. Se sopii niin moneen, kasviksille, lihalle ja vaikka mihin. Esimerkiksi hernepestopastaan. Salviaporkkanat ovat yksi suosikkilisukkeistani, joten siitä syntyi idea tehdä porkkanapainotteista sosekeittoa, johon lisää paljon salviaa. Helppo ja nopea resepti riittää 3 - 4 ruokailijalle.

1 isohko sipuli
1 rkl rypsiöljyä
3 perunaa
3 - 4 porkkanaa
n. 7 dl vettä
1,5 rkl luomukasvisliemijauhetta
(1 tl suolaa)
½ pkt Koskenlaskija-juustoa tai muuta sulatejuustoa
nippu/ruukku tuoretta salviaa
mustapippuria
½ tl sitruunamehua

Kuori ja pilko sipuli. Kuullota sitä kattilassa öljytilkassa hetken. Kuori perunat ja porkkanat. Pilko ne paloiksi, jotta kypsyvät nopeammin. Lisää juurekset kattilaan ja pyöräytä siinä hetki. Lisää vettä sen verran, että juurekset peittyvät (n. 7 dl). Lisää kasvisliemijauhe ja tarvittaessa hieman suolaa.

Anna kiehua keskilämmöllä kunnes juurekset ovat pehmenneet kypsiksi. Ota kattila liedeltä. Lisää keittoon salvianlehdet ja sulatejuusto. Soseuta keitto sauvasekoittimella. Maista. Mausta ainakin mustapippurilla ja tirauksella sitruunamehua. Lisää tarvittaessa suolaa/pippuria/sitruunaa löytääksesi sopivan tasapainon. Nauti keitto vaikka hyvän leivän kanssa.

Kommentit

Suositut tekstit