Papuja ja pekonia


Hurraa! Pieni parvekkeeni tuottaa satoa! Kerrankin olen näemmä onnistunut valitsemaan lajikkeita joiden kanssa pärjään. Siemenestä asti kasvattamani Purple Queen -pavut lähtivät kasavamaan vauhdilla jo alkukesästä. Kiipesivät innokkaasti ristikkoa pitkin ja aika pian sieltä alkoi papuja jo näkyä.


Keräsin tällä viikolla ensimmäisen sadon, se on tässä ta-daa! Ihanan violetteja, napakoita papusia.Mietin näille herkkupaloille reseptiä. Ajattelin ensin vain kiehauttaa ja maustaa, sitten mietin paistamista. Jostain mielen sopukoista iski samalla pekoninhimo, joten päätinpä sitten tehdä pekonipapuja! Resepti on yksinkertainen:

kourallinen tai pari pitkiä papuja
 2- 3 viipaletta pekonia
½-1 sipuli
1 rkl pinjansiemeniä.

Huuhtele pavut. Kuori ja pilko sipuli. Pilko pekoni pannulle ja lisää sipuli ja pavut. Paistele, kunnes pavut ovat kypsyneet ja pekoni paistunut. Lisää loppuvaiheessa pinjansiemenet. 

Violetit pavut vaihtoivat kypsennettäessä nopeasti värinsä vihreiksi.Tarjoile sellaisenaan, lisukkeena tai salaatin joukossa. Minulla oli näiden lisäksi tomaatti-mozzarellasalaattia, nam!Kommentit

Suositut tekstit