perjantai 11. heinäkuuta 2014

Pekoni-lihapullat ja kermainen kaalimuhennos




Pekonilla lisätwistiä lihapulliin ja lisukkeeksi perunan tai pastan sijasta herkullista kaalimuhennosta. Siinäpä lyhykäisyydessään tämän arkiherkun idea. Sekä lihapullat että kaalimuhennos toimivat toki muissakin yhteyksissä, vaikka kieltämättä yhdistelmä on erinomainen.

Ohje on ruotsalaiskokki Tina Nordstömin, jonka kokkiohjelmia tykkäsin katsoa todella paljon aikanaan. Sain aikanaan hänen Tina. -kirjansa (Fälth & Hässler, 2003) lahjaksi. 


Lihapullat

400 g naudan paistijauhelihaa
2 kananmunaa
½ dl ruokakermaa
½ dl korppujauhoja
1 salottisipuli
3 viipaletta pekonia
1½ tl sinappia
suolaa ja mustapippuria

Kuori ja pilko sipuli. Leikkaa pekoni pieniksi paloiksi. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja anna taikinan turvota vähän aikaa. Pyörittele kosteilla käsillä lihapulliksi. Paista pannulla öljyssä tasaisella lämmöllä kypsiksi.



Kaalimuhennos

½ valkokaali
2 rkl voita
1 rkl vehnäjauhoja
1½ dl ruokakermaa
1½ dl maitoa
1 dl tuoretta persiljaa silputtuna
1 salottisipuli
suolaa ja mustapippuria

Raasta kaali suikaleiksi. Sulata voi kasarissa ja lisää kaali. 



 
 Lisää jauhot ja sekoita. Lisää kerma ja maito. Anna seoksen muhia miedolla lämmöllä ainakin 10 min., kunnes kaali on pehmentynyt hyvin. Mausta suolalla ja pippurilla. 


Kuori ja pilko sipuli pieneksi. Sekoita sipuli- ja persiljasilput keskenään ja lisää hieman suolaa ja pippuria. 



 Ota kaalimuhennos liedeltä ja sekoita sipuli-persiljaseos joukkoon. 





2 kommenttia:

  1. oliko tämä hyvää? :) kun se näyttää hyvältä mut oon itse laiska kokki...
    T. Susanna

    VastaaPoista
  2. Kyllä oli hyvää! Kotoisaa ja maittavaa. Suosittelen!

    VastaaPoista