Kampasimpukat ja persilja-parmesangremolata


Uusi suosikkini kampasimpukat! Olen tykännyt niistä aina, mutta havainnut vasta viimeisen vuoden aikana, että niitä saa kätevästi kaupasta pakasteena. Taannoin söin ulkomailla ihania kampasimpukoita hollandaise-kastikkeen ja höyrytettyjen juuresten kera. Ihanaa oli ja siitä syntyi idea valmistaa simpukoiden kaveriksi porkkanoita. Itse simpukat kieputtelin paistamisen jälkeen herkullisessa gremolata-kastikkeessa, jota olen kuivana seoksena (ilman öljyä) käyttänyt ennenkin äyriäisten ja kalaruokien kanssa. 

Koska simpukoiden paistaminen on nopeaa hommaa, kannattaa aloittaa valmistamalla gremolata valmiiksi ja keittämällä/paistamalla porkkanat. Annos kahdelle alkupalaksi tai yhdelle ateriaksi.

Gremolata-kastike:

1 dl silputtua lehtipersiljaa
½ valkosipulin kynsi
½ dl raastettua parmesania
1 tl sitruunamehua
1 rkl oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria

Silppua persilja, raasta parmesan ja kuori ja pilko valkosipulinkynsi. 


Sekoita ainekset keskenään morttelissa niin että ne hieman muhjuuntuvat ja maut pääsevät irti kunnolla.Porkkanat

4 - 8 ohutta porkkanaa
½ tl suolaa
1 - 2 tl sokeria
öljyä tai voita paistamiseen
(salviaa)

Kuori porkkanat. Jos osa on isompia, voit halkaista niitä hieman, jotta kaikki olisivat suurin piirtein tasakokoisia. Puolita poikittaissuunnassa.

Aseta porkkanat kiehuvaan veteen johon on lisätty suolaa ja sokeria. Sokeri tuo porkkanoiden makeutta esiin. Kiehauta niin, että ovat lähes al dente. Paista sen jälkeen vielä hetki pannulla, jotta ne saavat kivan pinnan. Jos haluat, voit lisätä mausteeksi hieman salviaa.Kampasimpukat

200 g pakastettuja kampasimpukoita
öljyä paistamiseen

Sulata kampasimpukat pakkauksen ohjeen mukaan. Minä sulatin liottamalla umpinaista pakkausta kylmässä vedessä. Poista simpukat pakkauksesta ja kuivaa hyvin sulamisnesteistä. 


Kuumenna valurautapannu kuumaksi ja lisää tilkka öljyä. Paista simpukoita molemmin puolin noin yksi minuutti. Se saavat saada kunnon paistovärin, mutta eivät kypsyä liikaa, koska silloin ne halkeilevat. Sekoita simpukat ja gremolata hyvin. Koska simpukoita ei paistamisen yhteydessä ole maustettu mitenkään, imevät ne gremolatan suolaisuuden ja mausteisuuden. Asettele simpukat ja gremolata sekä porkkanat lautaselle ja herkuttele!

Kommentit

Suositut tekstit