Kantarelli-savuhärkäleivät


Vietettiin aurinkoista mökkisunnuntaita ystävien kanssa. Paistettiin lettuja, pelattiin krokettia ja vaihdettiin kuulumisia. Lettujen kanssa meillä oli sokerin, hillojen ja mustikkakastikkeen lisäksi (tai niitä ennen) useita suolaisia täytteitä: lohitäytettä, soijarouhetäytettä sekä kantarellitäytettä. Kuten usein nyyttäreissä, tai muissa juhlissa, saattaa ruokatuomisia jäädä vähän yli. Näinpä sain sunnuntai-illaksi herkulliset kantarellileivät. Täyte sopii siis niin letuille, leiville kuin vaikkapa tortillojen väliin tai lihan lisukkeeksi.

2 - 3  dl pilkottuja tuoreita kantarelleja
1 sipuli
(kylmäpuristettua luomurypsi)öljyä
100 g paahdetun sipulin makuista tuorejuustoa
½ nippua lehtipersiljaa
mustapippuria 
suolaa

Puhdista ja pilko kantarellit.


Kuori ja pilko sipuli. Kuullota molempia matalalla lämmöllä tilkassa öljyä. Käytin kylmäpuristettua rypsiöljyä, joka on alkukesästä löytämäni uusi tuttavuus. Siinä on aika voimakas maku kyllä, joten kannattaa käyttää harkiten, ei välttämättä esimerkiksi leivontaan. Mutta sieniin ja sipuliin se antaa oivallisen maun. Niitä saa kuullotella kaikessa rauhassa aika pitkäänkin. 


Ota sienet ja sipulit pois pannulta kulhoon ja anna jäähtyä kunnolla. Lisää tuorejuusto ja silppua joukkoon persilja. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Sekoita kunnolla. 

Kun kantarellitäyte on valmis, paahda haluttu määrä ruisleipää, joko paahtimessa tai pannulla. Asettele leivän päälle savuhärkäleikkelettä ja reilusti kantarellitäytettä. Koristele halutessasi vielä persiljalla. Erinomainen iltaherkku!

Kommentit

Suositut tekstit