Arabialainen maustekakku


Arabialainen maustekakku on kahvikakkujen klassikko! Meillä on sitä kotona leivottu jo lapsuudesta asti. Kahvin, mausteiden ja kaakaon erinomainen yhdistelmä, joka sopii hyvin myös jouluiseen kahvipöytään. Tein näitä pari kappaletta työpaikan kahvipöytään, kun tuli minun vuoroni leipoa. Hyvin tekivät kauppansa!

Kakun voi tehdä joko kuorrutuksella tai ilman. Kuorrutuksella siitä tulee tietysti vielä herkullisempi ja fiinimpi. Ohje on suuri, se kannattaa tehdä isoon kakkuvuokaan.

Kakku

200 g margariinia tai voita
3 3/4 dl sokeria
3 kananmunaa
5 dl karkeita vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
3/4 tl suolaa
1/4 tl jauhettua muskottia
1 tl kanelia
1 tl kardemummaa
3 rkl kaakaojauhetta
1 rkl murukahvia
1 tl vaniljasokeria
½ sitruunan mehu
1 dl hasselpähkinärouhetta
2 dl kermamaitoa

Vatkaa rasva ja sokeri hyvin sekaisin. 


Lisää kananmunat yksi kerrallaan, koko ajan vatkaten.


Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe ja kaakaojauhe keskenään. Siivilöi taikinan joukkoon vähän kerrallaan ja sekoita hyvin. Lisää mausteet, sitruunamehu ja pähkinärouhe taikinaan. Lisää lopuksi kermamaito ja sekoita tasaiseksi. 

Kaada taikina suureen, hyvin voideltuun kakkuvuokaan. Jätä tietysti vähän kulhon pohjalle nuoltavaksi, koska tämä on yksi parhaimpia taikinoita ikinä. ;)


Paista kakkua 175 C asteessa noin 1 h - 1 h 15 minuuttia, kunnes se on täysin kypsä. Kakkua kannattaa paistaa uunin alimmalla tasolla, jotta vuoan pohjalla olevakin taikina kypsyy hyvin. 


Anna kakun (minun tapauksessa useiden kakkujen) jäähtyä hyvin.



Kumoa kakku vuoastaan ja anna jäähtyä loppuun. 


Kakku on valmis ja herkullinen jo tällaisenaan. Jos haluat, voit valmistaa myös kuorrutuksen:

Kuorrutus

50 g voita
2 rkl kaakaojauhetta
1 tl kanelia
4 dl (250 g) tomusokeria
3 rkl vahvaa kahvijuomaa
(strösseleitä)

Sulata voi kattilassa tai mikrossa. Kaada kulhoon ja anna hetki jäähtyä. Lisää joukkoon tomusokeri, kaneli ja kaakojauhe. 


Sekoita hyvin.


Lisää lopuksi kahvi ja sekoita tasaiseksi.


Levitä veitsellä tai lastalla kakun päälle. Voit silottaa pinnan tai jättää siihen tarkoituksella jälkiä levittämisestä. Ripottele halutessasi päälle strösseleitä tms.





Kommentit

Suositut tekstit