Savukinkku-melonisalaattiOikeastaan aika kesäinen veto tämä savukinkku-melonisalaatti, mutta päätyi kuitenkin helmikuiseen ruokapöytään. Kuitenkin halusin tehdä ruokaa, jossa savustettu ilmakuivattu kinkku pääsi pääosaan. Hankin sellaista nimittäin taannoisella Porvoon vierailullani Lihansavustamo Lindroosilta. Suosittelen lämpimästi paikkaa kaikille siellä päin liikkuville! Paljon ja mielenkiintoista valikoimaa.

Ilmakuivatun kinkun hyvä kaverihan on tunnetusti meloni, tällä kertaa tarkemmin ottaen cantaloupe. Salaatti sopii joko alkuruoaksi tai vähän kevyemmäksi pääruoaksi. Tarkat määrät voi itse sovittaa omaan makuun sopiviksi.

- cantaloupemelonia
- savustettua, ilmakuivattua kinkkua viipaleina
- pinjansiemeniä
- tuoretta basilikaa
- oliiviöljyä
- mustapippuria

Halkaise ja lohko cantaloupesta sellainen määrä, joka sopii haluamasi kokoisen salaatin pohjaksi. Leikkaa siitä veitsellä kuori pois ja poista myös siemenet. Leikkaa suupalan kokoisiksi tai pienemmiksi paloiksi.

Leikkaa myös osa kinkusta pienemmäksi, osan voit jättää suuremmiksi viipaleiksi.

Paahda pinjansiemeniä kuumalla, kuivalla pannulla.

Sekoita meloni, kinkku ja siemenet. Silppua joukkoon kosolti tuoretta basilikaa. Rouhi päälle mustapippuria ja pirskottele vähän oliiviöljyä. Sitten vaan annokset lautasille ja herkuttelemaan! 


Kommentit

Suositut tekstit