Juustokeksit


Hyvät asiat tulevat joskus ihan suunnittelematta ja yllättäen. Tai oikeastaan melkein aina. ;) Näitä juustokeksejä lähdeni tekemään vappujuhliin kovin paljon suunnittelematta, mutta lopputuloksesta tuli tosi hyvä. Yksinkertainen, mutta maistuva. Tein ison ystäväporukan juhliin aika ison satsin (4 pellillistä), joten puolikkaalla tai 2/3:lla pärjää pienemmissä tilaisuuksissa. Mureaa ja maistuvaa!

100 g voita
75 g parmesania raastettuna
125 g emmentalia raastettuna
2,5 dl sämpyläjauhoja
½ tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
n. ½ dl vettä (tarpeen mukaan)

Raasta juustot. 


Sekoita juustoraasteet huoneenlämpöiseen voihin. Ihan käsin nyppimällä. Sekoita sitten kuivat aineet keskenään ja lisää voin ja juustoraasteen joukkoon. 


Sekoita tasaiseksi taikinaksi, älä kuitenkaan vaivaa liikaa. Lisää sen verran vettä, että taikina ei ole liian muruista, vaan käsiteltävissä. 

Anna taikinan jähmettyä jääkaapissa noin 30 min. Kauli sen jälkeen taikina 2 - 4 mm paksuiseksi ja ota siitä haluamallasi muotilla keksejä. Minulla on keväisiä lehtiä...... ja ihania merihevosia! Uusi muotti, tosin hieman hankalakäyttöinen, kun pyrstöt oli vaikea irrottaa muotista. Lisäksi tein tähtiä. 


Paista uunissa 175 C asteessa n. 15 minuuttia, kunnes keksit saavat kauniin kullanruskean värin. Ne eivät leviä paistettaessa juurikaan, joten voit asetella keksit aika lähelle toisiaan pellillä. 


Tähdet pinossa! Kommentit

Suositut tekstit