sunnuntai 16. elokuuta 2015

Feta-lehtikaalipaistos


Kesäkokkailun äärellä! Jos jotenkin pitäisi määritellä, millaista ruokaa kokkaan nykyää mieluiten tai mitä tekee eniten mieli, niin tässä ollaan nyt aika lähellä. Kasviksia, yrttejä, pähkinää, hyvää juustoa... ennen kaikkea ihania makuja! Tämänhenkisiä juttuja tulee tehtyä tämän tästä. Joskus ihan sellaisenaan syötäväksi, mutta aika usein kanan, lihan tai kalan lisukkeeksi. 

Tästä siis lähdettiin:


Annoksesta riittää n. 2-3:lle, riippuen, onko se pääruoka vai lisuke.

n. 100 g lehtikaalia
1 sipuli
1 kesäkurpitsa
1 dl pinjansiemeniä
2 rkl lehtipersiljaa
100 g hyvää fetajuustoa
oliiviöljyä
mustapippuria
(suolaa)

Kuori ja pilko sipuli pieneksi. Huuhtele lehtikaali ja silppua suikaleiksi. Pilko kesäkurpitsa. Kuullota näitä kasarissa tai pannulla tilkassa oliiviöljyä. 


Lehtikaali pehmenee aika nopeasti. Mausta mustapippurilla ja suolalla. 


Paahda pinjansiemenet pannulla. 


Lisää pinjansiemenet kasariin vihannesten joukkoon. Silppua joukkoon lehtipersilja ja murustele lopuksi päälle feta. 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti