Pehmeä gazpacho


Hyvää elokuuta! Kesää ja lomaa on vietetty, perinteiseen tyyliin siellä ja täällä. Ihana kesä on ollutkin! Nyt on vihdoin siirrytty arkeen ja palattu omaan keittiöön. Muualla syömisen jälkeen on ollut ihana päästä kokkailemaan jälleen ihan itse, parvekepuutarhakin tuottaa ihanasti satoa. Vaikka helteet ovat loistaneet poissaolollaan, voi silti tietysti tehdä helteisiä ruokia. Kuten maukasta gazpacho-keittoa, joka valmistuu nopeasti arki-iltanakin. Kauan pidin tämän blogin kuvana edellisen gazpacho-postaukseni kaunista ja värikästä kansikuvaa. Se versio gazpachosta on erinomainen, mutta hieman ehkä mausteisempi kuin tämä. Tässä versiossa ihanaa on myös rakenteen pehmeys, joka tullee paljolti leipäviipaleen avulla. Ohje on sovellettu HS:n reseptistä ja siitä riittää kahdelle.

1 pieni sipuli tai ½ isosta
1 valkosipulinkynsi
tilkka oliiviöljyä
1 viipale vaaleaa leipää
400 g hyvää tomaattimurskaa (mieluiten suosikkiani Muttia
1 pieni punainen paprika
2 rkl hyvää oliiviöljyä
½ rkl valkoista balsamiviinietikkaa
1 tl hunajaa
2 rkl tuoretta basilikaa
1 rkl tuoretta salviaa
1 dl kirsikkatomaatteja
suolaa
mustapippuria

Kuori ja pilko sipulit. Kuullota ne oliiviöljyssä pehmeiksi. 


Pilko paprika.


Kaada tomaattimurska tehosekoittimeen ja revi joukkoon leipäviipale. Sekoita se ja anna kostua hyvin. 


Lisää tehosekoittimeen kaikki muut ainekset.


Soseuta tasaiseksi keitoksi. Maista ja säädä makua tarvittaessa sopivaksi suolan, hunajan, etikan ja yrttien kanssa.



Anna keiton tekeytyä hetken aikaa ja annostele sen jälkeen kulhoihin. Nam!


Gazpacho sopii erinomaisesti myös piknikruoaksi, sen voi pullottaa/purkittaa kätevästi mukaan. 


Kommentit

Suositut tekstit