keskiviikko 22. kesäkuuta 2016

Raparperi-mansikkapaistos


Raparperi ja mansikka, parhaat kesäkaverukset jo vuosien takaa. :) Päätyivät tällä kertaa vuokaan pähkinäisen paistoksen pohjaksi. Mansikat olivat ylivuotisia pakastemansikoita (miten niin jäi taas viime tippaan pakastemarjojen käyttö?), raparperi tuoretta. Onnistuu toki yhtä hyvin tuoreista mansikoista. Kivaa makua paistokseen tuo myös ruokokidesokeri.

350 g raparperia
1 dl mansikoita (jos käytät pakastemansikoita, sulata ne ensin ja valuta mehu pois)
½ dl ruokokidesokeria

2 dl (karkeita) vehnäjauhoja
1 dl hasselpähkinärouhetta
3 rkl sokeria
100 g voita tai margariinia

Kuori ja pilko raparperinvarret. Asettele ne laakeaan uunivuokaan mansikoiden kanssa. Ripottele päälle sokeri. 


Sekoita vehnäjauhot, pähkinärouhe, sokeri ja voi keskenään kulhossa. 


Nypi ne tasaiseksi taikinaksi. 


Ripottele taikinaseos pieninä palasina raparperin ja mansikoiden päälle. 


Paista uunissa 200 C:ssa n. 20 - 30 minuuttia. 


Tarjoile hiukan haaleana esimerkiksi vaniljajäätelön tai -kastikkeen kanssa.

Aurinkoista ja maukasta juhannusta kaikille!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti