Lapsen pitsikuvioiset villasukat


Neuloin 3-vuotiaalle kummitytölle söpöt sateenkaarisukat tässä alkusyksystä. Kuulemma tarvetta oli uusille villasukille, jotka lämmittäisivät jalkoja etenkin iltaisin nukkumaan käydessä. Minähän ryhdyin mielelläni tuumasta toimeen. Sukkia on aina kiva tehdä, saan kaikkien näiden vuosienkin jälkeen jotain mystisiä kicksejä siitä, että osaan tehdä kantapään käännöksen. Ilmeisesti se on joskus ollut vaikea juttu. Onhan se tosin hienoa nähdä, miten lanka muodostaa uusia muotoja. 

Langankin ostin samantien. Se taisi olla Schachenmayrin Regiaa, en muista ihan tarkasti. Hieno liukuvärjätty villa-polyamidilanka joka tapauksessa. Neuloin puikoilla nro 3.

Tein sukat oikeastaan kokonaan ilman varsinaista ohjetta, soveltaen perinteistä Novita Nallen sukkaohjetta kokojen puolesta. Kuviot keksin kuitenkin omasta päästäni. Tein kahta kuviota muutaman kerroksen osalta. Toinen oli sovellettu joustinneule, jossa toistettiin (3n, 1o)-kuviota ja toinen reikäneule, jonka kuvio oli (lk, 2o yht) toistaen kerroksen läpi.


Kuviot jatkuivat sukan päällä kahdella puikolla aina kärkikavennuksiin asti. Kantapään vahvistettu neule, kääntäminen ja pohjan sileä neule perussukkaohjeen mukaisesti. Kärkikavennuksetkin menivät sen mukaan.


Liukuvärjätyssä langassa on tietysti se asia, että jos tekee kaksi eri kappaletta (kuten sukat, lapaset, hihat, etukappaleet jne.) siitä, miten värin vaihtumiset osuvat kohdilleen. Jouduinkin aika paljon kerimään välistä lankaa pois, jotta sain toisen sukan alkamaan suhteellisen samasta kohdasta. Kuten kuvasta näkyy, ihan täysin samasta se ei ala, mutta ehkä siinä piilee yksi näinen sukkien jujuista. Saavathan ne ihan hyvin olla hiukan erilaiset keskenään, kuten niin moni muukin asia elämässä. 

Kummityttö tykkäsi kovasti sukista, ne olivat kuulemma hänen lempiväriään. Olemme muutenkin tytön kanssa tykänneet sateenkaaren kirjavista jutuista tänä kesänä, mm. ehdotimme hänen vanhemmilleen, että yksi ovi heillä olisi voitu maalata kaikilla sateenkaaren väreillä. Vielä niin ei ole tainnut käydä, mutta meistä se olisi ihana. :) 

Kommentit

Suositut tekstit