keskiviikko 12. lokakuuta 2016

Porkkanavohvelit tuorejuustolla


Olen suuri aamiaisfani. Arkena en koskaan lähde kotoa syömättä aamupalaa, minulle on ihan käsittämätön ajatus skipata se. Viikonloppuisin taas parhautta on syödä jotain erityistä aamupalaksi, hieman ihanaa ekstraa. Kutsunkin näitä herkkuaamiaisiksi! Vohvelit ovat yksi vakiosuosikki aamiaispöydässä. Viime viikonloppuna rautaan päätyi porkkanavohveleita. Suosikkivohvelireseptini on aina rapea luotto-ohje. Siitä olen ennenkin tehnyt suolaisia versioita, kuten rucola-vuohenjuusto-parmankinkku täytteisen version. Tällä kertaa siis porkkanalla maustettuja vohveleita kahdelle, eli siis noin neljä vohvelia.

1 isohko porkkana
50 g voita tai margariinia
1,25 dl kylmää vettä tai vissyä
1 dl kylmää maitoa
1,75 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
½ tl tuoretta timjamia

Sulata rasva mikrossa tai kattilassa. Raasta porkkana ja lisää kulhoon.


Sekoita leivinjauhe ja suola vehnäjauhoihin. Lisää ne, vesi, maito ja timjami kulhoon.


Sekoita pehmeäksi taikinaksi, älä suotta vaivaa liikaa. 


Kuumenna vohvelirauta ja aloita paistaminen. 


 Paista kypsiksi ja rapsakoiksi.


Vohveleiden päälle sopii hyvin tuorejuusto, tässä Violan yrtti-tuorejuustoa. Aamiaisen kruunaavat tietysti iso kupillinen maitokahvia ja hyvä lehti. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti