maanantai 6. maaliskuuta 2017

Kampasimpukkapasta sitruuna-voikastikkeella


Ruoanlaitto on parhaimmillaan nopeaa ja yksinkertaista, silti lopputuloksena huikeita makuja. Kuten tässä simppelissä pastassa. Ohje kahdelle.

8 - 12 kampasimpukkaa (pakastettuja tai tuoreita)
n. 30-50 g voita
1 tl rypsiöljyä
2 tl raastettua sitruunan kuorta (n. 1 sitruunan kuori)
mustapippuria
suolaa
(lehti)persiljaa
n. 150 - 200 g linguine-pastaa (myös tagliatelle tai spagetti käyvät hyvin)

Jos käytät pakastettuja kampasimpukoita kuten minä tein, sulata ne pakkauksen ohjeen mukaan. Kuivaa hyvin.

Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan, hyvin suolatussa vedessä.



Kuumenna voi ja rypsiöljy pannulla, p. Lisää sitruunankuori ja mustapippuri. Paista sen jälkeen kampasimpukat samassa kastikkeessa, noin 30 sekuntia kummaltakin puolelta. Tärkeää on, etteivät ne kuivu liikaa. 

Valuta pasta ja kaada pannulle voi-sitruunakastikkeen joukkoon. Mausta suolalla ja ripottele lopuksi päälle tuoretta persiljaa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti