Naisen kirjoneulesukat harkkoreunalla


Tässä kevättalvella on ollut erinäinen määrä työmatkailua ohjelmassa. Se tarkoittaa istumista bussissa, junassa ja yksinäisiä iltoja hotellihuoneissa. Mitäpäs sitä ihminen silloin muuta kuin neuloisi, kuten tämä idyllinen yöpaita-kiikkustuolikuva todistaa.


Puikoilla on reissuissa ollut kauniit, kuviolliset kirjoneulesukat, ihan itselleni. Ohje löytyy Novitan sivuilta.  


Lankana minulla ei ollut Nalle, vaan Menita-lankakaupan oma Pia-lanka. Materiaali ja tiheys aika samat kuin Nallella, eli 75 % villaa, 25 % polyamidia, 3-3,5 puikot. Tiheys 24-26 s 10 cm:llä. Keltainen on lempivärini ja oranssi lukeutuu myös suosikkeihini, joten helppo oli seurata kaupassa näiden lankojen houkutusta.


Erityisen paljon pidän varren harkkoreunasta. Siinä neulotaan aluksi 5 krs sileää oikeaa, sitten yksi reikäkerros eli *2 o yht, lk* läpi koko kerroksen ja sen jälkeen taas 6 krs sileää oikeaa. Sukan valmistuttua varsi taitetaan reikäkerroksen kohdalta ja siihen syntyy kaunis harkkoreuna.


Toinen suosikkikohtani on pohjan pilkkuneule. Yksinkertaisesti se tarkoittaa sitä, että silmukat neulotaan vuorotellen eri väreillä. Kerroksen vaihtuessa pohjassa vaihdetaan järjestystä. Tätä oli todella kiva neuloa!


Yläpuolella jatkui kuvioneule, kauniita kiehkuroista. Niitä tehtiin myös kantalappuun ja sivuille. Kantapään pohjan tein  yksivärisesti oranssina.


Ohjetta noudattamalla sukkien kärjistä olisi tullut aika pitkät ja hiukan suipohkot. Päätinkin lopettaa neulomisen, kun kärkikavennuksia oli tehty sen verran, että puikoilla oli yhteensä 36 s. Jaoin silmukat kahdelle puikolle ja päättelin kitchener's stichillä, joka on nykyinen suosikkini sukkien kärkiin. Tietääkö joku sille suomenkielisen nimen? Olen oppinut sen knit, sock, love -kirjasta. Siinä käytännössä ommellaan silmukoita taitavasti yhteen etu- ja takapuikolta. Silmukoimisen järjestys on tarkka, joten joudun tarkistamaan sen joka kerta kirjasta uudelleen. 


Sukissa kuljetetaan kahta eriväristä lankaa koko ajan, joten ne ovat jalassa oikein lämpimät ja pehmeät. Eräs samalla reissulla oleva kollega nimesi nämä pääsiäissukiksi, mikä olikin hyvä oivallus! Lämpöistä kevättä!Kommentit

Suositut tekstit