Kookosriisipuuro ja karamellisoitu ananas


Marraskuu. Tuo kuukausi, jonka harmautta ei ennakkoon (onneksi) koskaan muista, mutta joka iskee vasten kasvoja talviajan kanssa aina niin raa'asti. Sen voittaminen vaatii erityisen paljon hellyyttä, hyggeä ja itsestään ja läheisistään huolenpitämistä. Tähän tarkoitukseen sopii erinomaisesti kookosmaitoon keitetty pehmeä riisipuuro, makeankirpeä ananas ja paahtuneet kookoshiutaleet. Ripaus tropiikkia viikonlopun aamiaislautasella! Auringonvaloa saa sitten hakea nenä kiinni kirkasvalolampussa. 

Innoitusta ohjeeseen otin Brunssikirjan kookosmannapuurosta. Tuore ananas on melko kirpsakkaa, joten katso sokerin määrä sen mukaan, miten siedät happamuutta. Jos taas käytät purkkiananasta, kuten minä, riittää vähempikin sokeri. 

2 dl puuroriisiä
1 tlk (400 g) kookosmaitoa 
6 dl vettä
1 tl suolaa

2 prk ananasta paloina tai 1 tuore ananas
2 rkl voita
2 rkl sokeria
1,5 tl kanelia

½ dl kookoshiutaleita

Kiehauta pinnoitetussa kattilass 2 dl vettä. Lisää puuroriisi ja keitä keskilämmöllä niin, että vesi on imeytynyt riisiin. Lisää kookosmaito ja loput vedestä. Keittele n. 30 min tai kunnes puuro on kypsää. Lisää tarvittaessa vähän vettä, jos siltä tuntuu. Mausta valmis puuro suolalla.

Kuumenna voi pannulla. Lisää sokeri, kaneli ja ananaspalat. Paista niin, että ananas karamellisoituu ja saa mukavaa paistopintaa (muttei pala!). Ota pois pannulta. 

Paahda kookoshiutaleet nopeasti pannulle jääneessä sokeri-voi-liemessä. 

Annostele ja nauti, annos aurinkoa!




Kommentit

Suositut tekstit