Amerikkalaishenkinen raparperipiirakka


Raparperi aloittaa kesäsadon ja kesäisten piirakoiden kauden! Tässä yhdistyy Suomen kesä sekä amerikkalaiset pie:t, eli kannelliset piirakat.

100 g kylmää voita tai margariinia
5 - 6 dl vehnäjauhoja
½ dl sokeria
hyppysellinen suolaa
½ dl kylmää vettä

4 - 5  dl raparperipaloja
1 tl kanelia
1 tl kardemummaa
4 tl perunajauhoja
1 dl sokeria
 ½ dl mantelirouhetta

Sekoita keskenään vehnäjauhot, sokeri ja suola. Nypi joukkoon kylmä rasva tasaisesti. Lisää kylmää vettä sen verran, että taikinasta tulee tasainen pallo. Anna levätä jääkaapissa vähintään 15 minuuttia. 

Ota taikinasta 2/3 ja kaulitse se jauhotetulla alustalla piirakkavuoan muotoiseksi ja pari senttiä joka suuntaan piirakkavuokaa leveämmäksi. Nosta taikinalevy vuokaan niin, että siihen muodostuu myös hyvät reunat. 

Kuori ja pilko raparperit. Sekoita joukkoon kaneli, kardemumma, perunajauhot, sokeri ja mantelirouhe. Lisää vuokaan pohjan päälle.

Kaulitse 1/3 taikinasta kanneksi ja nosta se piirakan päälle. Leikkaa kanteen muutama viilto. Paista 200 C asteessa n. 25 minuuttia niin, että taikina on kypsää ja pinta kullanruskea. Nauti lämpimänä vaniljajäätelön kanssa. 









Kommentit

Suositut tekstit