Raparperi-rahkapiirakka


Raparperi on nyt parhaimmillaan ja monilla meistä sitä sitä tulee paljon. Joten hyviä raparperireseptejä ei liene voi olla liikaa. Tässä rahkainen raparperipiirakka, joka on saanut ajatusta hieman amerikkalaisista, uunissa paistetuista juustokakuista tai -piirakoista. Raparperi menee piirakan päälle hillokkeena, joka on aika kiva tapa valmistaa raparperia. Sitä saa valmiiksi pehmennettyä ja sokeroitua makunsa mukaan. Piirakkaa kannattaa tehdä aika laakeaan vuokaan, niin pintaan saa mukavan marmorointia muistuttavan kuvion. Raparperihilloketta voi käyttää paljon (½ l raparperipaloja) tai kohtuullisesti (3 dl)



Pohja:
150 g digestive-keksejä
75 g voita tai margariinia

Täyte:
1 prk (250 g) vaniljarahkaa (tai maustamatonta rahkaa)
100 g maustamatonta tuorejuustoa
2 rkl sokeria (jos käytät maustamatonta rahkaa, käytä sokeria n. ½ dl + 1 tl vaniljasokeria)
1 kananmuna

Raparperihilloke:
n. ½ l tai 3 dl raparperipaloja
1 rkl tai 2 tl vettä
3/4 dl tai ½ dl sokeria
1 tl tai ½ tl vaniljasokeria

Valmista ensin raparperihilloke. Pilko raparperit pieniksi paloiksi. Sekoita ainekset laakeassa astiassa ja lämmitä mikrossa pari minuuttia, kunnes raparperi on pehmennyt. Voit tottakai lämmittää hillokkeen myös kattilassa. Jos vettä tuntuu olevan liikaa, kaada loput pois. Anna jäähtyä. 

Sulata pohjan voi tai margariini. Murskaa keksit ja kaada ne laakeaan piirakkavuokaan. Lisää päälle sula rasva ja sekoita. Taputtele pohjaksi ja pieniksi reunoiksi. 

Sekoita täytteen ainekset keskenään. Kaada pohjan päälle. Lisää raparperihilloke rahkatäytteen päälle raitoina. Vedä muutama marmorointikuvio poikittain raitoihin nähden.

Paista piirakkaa 200 C asteisessa uunissa n. 30 min, kunnes täyte on kypsää ja se on saanut hieman väriä.

Piirakan voi syödä hieman jäähtyneenä tai täysin kylmänä. Viereen sopii vaniljakastike tai -jäätelö. 





Kommentit

Suositut tekstit